E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEnflasyon verisi ne anlama geliyor?---

Enflasyon verisi ne anlama geliyor?

Enflasyon verisi ne anlama geliyor?
29 Kasım 2013 - 13:46 borsagundem.com

Euro Bölgesi enflasyon rakamları açıklandı

Euro Bölgesi enflasyon rakamlarının euro üzerindeki etkisini A1 Capital değerlendirdi:
''Enflasyon Verisi Ne Anlama Geliyor?
Bugün açıklanan Euro Bölgesi enflasyon verileri EUR için günün iyi haberi oldu. Tüketici fiyat endeksi geçtiğimiz yıla göre %0.9 artış göstererek hem geçtiğimiz ay açıklanan %9.7’nin üzerine çıktı hem de %0.8 olan beklentiyi geçti. Çekirdek tüfe de yine beklentileri ve önceki ayı geçerek %1.0 açıklandı.
 
Açıkçası dünkü Almanya rakamlarından sonra çok sürpriz olmadı bu durum. Sabahki EURGBP raporunda da değindiğimiz bir konu oldu. Dolayısıyla veri gelince EUR’da pozitif bir etki göremedik ama bu veri gelecek hafta ECB’nin beklemede kalmasını neredeyse garantilediği için EUR adına olumlu oldu.
 
Tabii ki Euro Bölgesi içinde homojen bir enflasyondan bahsetmek mümkün değil. Mesela İtalya’da katma değer vergisi artışına rağmen enflasyonun beklenenin üzerinde düştüğünü gördük. Ama yine de bu veri, %12.2’den %12.1’e düşen işsizlik oranı verisi ile birleşerek ECB’ye bir süreliğine nefes aldıracaktır.
 
Raporlarımızda Salı EURUSD-1.3650, bu sabah ise EURGBP-0.84 hedeflerini göstermiştik; veriler sonrası beklemeye devam etmek gerektiğini düşünüyoruz.''
A1 CAPİTAL ARAŞTIRMA
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)