E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon verisi faiz indirimini tetikler mi? ---

Enflasyon verisi faiz indirimini tetikler mi?

Enflasyon verisi faiz indirimini tetikler mi?
02 Eylül 2019 - 08:38 borsagundem.com

Milliyet yazarı Ali Ağaoğlu, Merkez Bankası'nın kaç puan indirim yapabileceğini ve döviz kurunun bundan nasıl etkileneceğini yazdı.

Ali Ağaoğlu'nun Merkez Bankası'nın faiz indirim beklentisi ve döviz kurunun bundan nasıl etkileneceğini kaleme aldığı yazısı şöyle: 

Yarın Ağustos 2019 enflasyon rakamları açıklanacak. Anadolu Ajansı’nın 14 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre TÜFE’de aylık artış beklenti ortalaması yüzde 1.38 olmuş. Bu beklentiye göre, bir önceki ay yüzde 16.65 olan yıllık enflasyonun yüzde 15.60’a düşmesi bekleniyor. Temmuzda yüzde 1.36 artış gösteren TÜFE rakamı geçen yıl ağustosta yüzde 2.30 olarak gerçekleşmişti.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KY02 Eylül 2019 20:14

    Dövizin değer kaybedeceği kesin :) 

  • zühtü02 Eylül 2019 18:58

    herşeye zam geldi enflasyonu nasıl düşük gösteriyorlar kandırıyorlar anlamıyorum.

  • ali kır02 Eylül 2019 11:22

    kasa boş herşeye basıyor zammı

  • gnçlk02 Eylül 2019 10:47

    Üretimde dövizin zarar. Neden ? :Rekabet gücün kaybediyoruz. dünyanın en pahalı benzini. Yakıtla çalışan tüm üretim hatlarına zam. Doğalgaz dünyada düşerken, ülkemizde artıyor. Elektrık artıyor. ilk girdiler hep artıyor. nakliye, taşıması, dopolama, soğutma, ısıtma, en pahalı ülkelerinden olduk. Yurtdışından aynı ürünler, ucuza geliyor, yani dış ülkelerde aynı ürünler daha ucuza üretiliyor. DİKKAT. ASYA ATAĞA GEÇTİ.avrupa da ve eşdeğer ülkelerde mallarını pazarlama, montaj, üretim vb. hatlara geçiyor. Türkiye bu durumda pahalı ürettiği ürünleri, jeopolitik özelliğini kaybedecek. Çin ve orta doğu ülkeleri avrupa mesafesini kapattığın dan rekabet edemez duruma düşücez. Hazırlanmıyoruz bile : ((( Ülkemizde düşen usd+euro  şirketlerimizin yurtdışı satışlarında karlarını düşürecek. maliyet artarken, satış rakamları artmayacak. İç piyasada kazanmayan bireyler, tüketimi duracak. Tüketim düşen sanayide işsizlik olacak. Ne yapılıyor?" su akar, yolunu bulur" mantı var

  • Berber Bekri03 Eylül 2019 03:35

    Yıllardır borsa gündem de ücretsiz tıraş yaparım zart diye beni geçtin ne salladın ne attın yavaşşşş