E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon ve Merkez ön planda---

Enflasyon ve Merkez ön planda

Enflasyon ve Merkez ön planda
03 Mayıs 2021 - 09:41 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Küresel piyasalarda ve içerde bu hafta veri akışının yoğun olduğuna dikkat çekiliyor

Geçen hafta ABD’de beklentinin üzerinde gelen 1Ç21 büyüme verisi sonrasında faizlerde yaşanan artışın ve realizasyonların etkisiyle hisse senetlerinde realizasyonlar yaşanırken risk iştahında önemli bozulmalar şimdilik yok. Bu sabah ise hafif alıcılı seyir var. Risk iştahı açısından faizleri izlemeye devam edeceğiz. Geçen hafta boyunca %1,58 civarında seyreden ABD 10 yıllık faizleri büyüme verisi sonrasında %1,66’ya kadar çıktı. Bu sabah ise işlemler %1,62 civarında devam etmekte.

Yine geçen hafta 1756 dolara kadar gerileyen ons altında bu sabah işlemler 1773 dolardan işlem görmekte. Brent petrol 66 doların üzerinde.

İçerde bugün Nisan ayı enflasyonu ile perşembe günü TCMB’nin faiz kararı izlenecek…

Bugün saat 10.00’da Nisan ayı enflasyonunda beklenti aylık bazda %1,8 yıllık bazda %17,3’lük artış yaşanması yönünde. TCMB Başkanı Kavcıoğlu, Enflasyon Raporu’nda baz senaronun Nisan ayında enflasyonda zirve görüldükten sonra düşüş olacağı ve yılı %12,2’lik enflasyon ile tamamlayacağını öngördüklerini söylemişti. Biz de Nisan ayında olmazsa bile Mayıs ayında zirvenin görüleceğini düşünmekle birlikte yıl sonu enflasyon için beklenti aralığımız bugünkü koşullar altında %14-15 aralığındadır.

Enflasyon rakamları sonrasında perşembe günü TCMB’nin Para Politikası Komitesi Toplantısı’nı takip edeceğiz. Bizim de beklentimiz piyasa doğrultusunda faizde değişiklik yapılmayarak %19’da bırakılması yönündedir. Kavcıoğlu’nun geçen haftaki açıklaması sonrasında toplantı sonrasında yapılacak açıklamanın önemi azalmış olsa da metnin içeriği irdelenmeye devam edilecek.

Dışarda PMI verileriyle ABD’de Cuma günü istihdam raporu izlenecek…

Bugün Avrupa ve ABD’de İmalat PMI verileri yarın Çin’de İmalat PMI, Çarşamba günü Avrupa ve ABD’de Hizmet PMI verileri ile ABD’de Cuma günü istihdam raporu takip edilecek.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD’nin enerji, banka ve limanlara yönelik uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını açıklarken müzakerede henüz kesin bir sonuca varmak için erken olduğunu da belirtti. ABD'nin Kuzey Kore ile nükleer konuda aşamalı bir anlaşmayı değerlendirdiği öne sürüldü.

15 ülkeden girişlerde PCR testi istemeyecek. Tam kapanma döneminde alınan kararın yankıları izleniyor.

Borsada yatay açılış beklerken 1385-1420 aralığını ve kırılımını izleyeceğiz. Tepkinin güçlenmesi için 1400 üzerine yerleşme sağlanmalı iken satışların artmaması için 1385 korunmalı. 1420 ise haftalıkta güçlü direnç. 1420 yukarı kırılmadığı takdirde yükselişlerde satışlar görmeye devam edebiliriz.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3 aylık bilançoları

 

Doğuş Otomotiv ve Garanti Faktoring sorusu

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 03/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)