E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEnflasyon ve faizler, metal fiyatlarını destekliyor---

Enflasyon ve faizler, metal fiyatlarını destekliyor

Enflasyon ve faizler, metal fiyatlarını destekliyor
16 Temmuz 2021 - 15:13 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan Londra Metal Borsası ve metallerin teknik analizinde son dönemde endüstriyel metaller, emtialar ve hammadde fiyatlamalarında yaşanan oynaklıklar inceleniyor.

İnfo Yatırım, Londra Metal Borsası haftalık bülteni ile haftalık stok değişimleri ve gelişmeleri yakından inceliyor. Gelişmelerin yanı sıra alüminyum, bakır, çinko, nikel, kalay ve kurşun teknik analizlerinin de yer aldığı bülten şu şekilde:

Haftalık Gelişmeler

ABD'de enflasyon oranlarının son yılların en yüksek seviyelerine çıkması ve reel faizlerin de düşüş gösteriyor olması, metal fiyatlarını destekliyor.

Asya ülkelerinde artan Delta varyantı kaynaklı vaka sayıları sebebi ile üretim hatlarında oluşabilecek aksamalar risk oluşturuyor.

ABD ile Çin arasındaki ikili ticareti artırabilecek diyalogların yeniden başlaması, emtia fiyatlarının gelişmelere olan hassasiyetini artırıyor.

Çin'de açıklanan yıllık ticaret verilerinde, ihracatta endüstriyel metaller kaynaklı yıllık artış rakamları, önümüzdeki dönemler için umut verici olarak algılandı.

Genel olarak endüstriyel metal stokları ise, net bir tabloya işaret etmezken; kurşun stoklarındaki olası arz fazlalığı yeniden gündeme gelmektedir.

Haftalık Stok Değişimleri

Haftalık bazda stok verilerine bakıldığında, endüstriyel metallerin stok değişimlerinde karışık bir tablo karşımıza çıkmaktadır.

Alüminyum stoklarında üst üste ikinci hafta görülen artışın ardından bu hafta stok değişimleri yatay seyretmiştir.

Bakır stoklarında geçtiğimiz hafta yaşanan sert yükselişin ardından, bu hafta güçlü bir düşüş gözlenmiştir.

Kurşun stoklarında görülen yükseliş ise bu hafta da devam edip, önümüzdeki dönemler için arz fazlalığı endişelerini artırmıştır.

Son olarak, çinko stoklarında görülen kademeli azalış yerini bu hafta hafif yükselişe bırakmıştır

Bültenin tamamına ulaşmak için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)