E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon ve büyüme haftanın gündeminde olacak---

Enflasyon ve büyüme haftanın gündeminde olacak

Enflasyon ve büyüme haftanın gündeminde olacak
21 Kasım 2022 - 09:37 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Hafta içinde yaşanan volatilite, Fed üyelerinin söylemleri ve makro ekonomik veri setiyle birlikte yön arayışına giren piyasalar haftanın son işlem gününde pozitif tarafta kalmayı tercih etti.

ABD endeksleri %0,50 civarında yükselişle seansı tamamladı. ABD vadeliler jaftaya negatif başladı.

Avrupa endeksleri %1,5 seviyesine varan yükselişle günü tamamladı. İngiltere’de perakende satışlar verisinin toparlanmayı işaret etmesiyle gbp/usd paritesi 1,19’lu seviyelere geri döndü.

Haftanın son işlem gününü karışık seyirde kapatan Asya eindeksleri haftaya da satış baskısıyla fiyatlanıyor. Satış baskısının oluşmasında Çin’de bazı şehirlerde vaka sayılarının 30.000’i aşması, 6 aydan sonra pandemiden ölüm gerçekleşmiş olması etkili oldu. Öte yandan G.Kore dış ticaret verileri de dış ticarette daralmayı işaret etti.

BİST100 endeksi, haftanın son işlem gününde oldukça volatildi. Ancak seansın son bölümünde gelen alımlarla birlikte kendini pozitif tarafa attı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 243$ seviyesinden fiyatlanıyoruz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda 241$ ve 239$ desteğini takip edeceğiz. Yükseliş yönlü işlemlerde ise 250$ direnci ön plana çıkacak.

Haftanın en önemli yurt dışı verileri öncü imalat PMI, Almanya büyümesi ve Almanya ÜFE enflasyonu olacak. İçeride ise saat 14:00’te TCMB’den faiz kararını takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde sınırlı bir açılış bekliyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (21/11/2022)

 

Borsada kritik seviyeler!

 

Piyasalar yeni haftaya azalan risk iştahı ile başladı

 

Petrol fiyatları 2 ayın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)