E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon Türk bankalarının cazibesini azaltıyor---

Enflasyon Türk bankalarının cazibesini azaltıyor

Enflasyon Türk bankalarının cazibesini azaltıyor
15 Nisan 2016 - 08:16 borsagundem.com

Yetkililerin hedeflerinin yüzde 2 üzerinde seyreden enflasyon, değerlemelere göre ucuz kalan Türkiye bankalarının cazibesini azaltıyor

Türkiye bankalarının hisse senetlerinde bu yıl gerçekleşen yüzde 17'lik artış, kötüleşen enflasyon görünümünün merkez bankacılarının karlardaki sıkışmayı rahatlatacak politikalar uygulamasını engellemesiyle, güç kaybedebilir.

Bazı göstergelere göre Türk bankaları, yükseliş sonrasında bile alım fırsatı olmaya devam ediyor. Hisse senetleri, net varlıklarının değerinin altında fiyatlanarak, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde yer alan 25 ülke arasında Güney Kore ardından en ucuz ikinci piyasa konumunda.

Analistler, ucuz değerlemelerin ötesinde, yavaşlayan kredi büyümesinden yüksek maliyetli düzenleyici şartlara, sektörün karlılığına ilişkin riskleri işaret ediyorlar. İlgili düzenleyici kurum kayıtlarına göre özsermaye karlılığı 2015 yılında, kayıtların gittiği 2002 yılından bu yana en düşük olan yüzde 11.3'e geriledi. Daha şimdiden yetkililerin hedefinin yüzde 2 üzerinde seyreden enflasyon, merkez bankasının faiz indirimi için hareket alanını kısıtlıyor.

Teb Yatırım banka analisti Fatih Tuğrul Topaç, “Çekici değerlemelere karşın bu bir al sinyali değil çünkü bankaların karlılığı düşük ve özsermaye maliyeti yüksek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)