E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEnflasyon raporu sonrasında volatiliteye dikkat---

Enflasyon raporu sonrasında volatiliteye dikkat

Enflasyon raporu sonrasında volatiliteye dikkat
30 Nisan 2019 - 09:16 borsagundem.com

Bugün yurt içinde açıklanacak enflasyon raporu ve verilecek mesajlar TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır. Bu taraftaki mesajlara bağlı olarak volatilitedeki artışlara karşı dikkatli olunması yararlı olacaktır.

"Bugün 10:30’da TCMB’nin enflasyon raporu açıklanacak

Karar metnindeki değişimin ardından enflasyon raporu sunumunda piyasa ile iletişim ve faiz indirimine dair yönlendirmeler yakından izlenecektir. Aynı zamanda son günlerde TL varlıklar üzerinde baskı oluşturan rezervler konusunda gelebilecek açıklamalar da önemli olacaktır.

Beklentilerinin karşılanıp karşılanmaması TL varlıklardaki yön ve volatilite üzerinde belirleyici olacak.

BIST-100 Güne başlangıç

Geçen haftanın ikinci yarısından itibaren bankacılık endeksi üzerinde artış kaydeden satış baskısı dün de etkili oldu. BIST-100 Endeksi aşağı yönlü bir seyir izleyerek günü %0,26’lık bir düşüşle kapattı. Son dönemde yurt dışı piyasalarla olan korelasyon oldukça zayıf seyrederken endeks dün de negatif ayrıştı.

ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında bu hafta Japonya borsaları tatil nedeniyle işlem görmezken karışık bir seyir hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 5,94 – 5,95 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:50 itibariyle 5,95’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalarda dün hafif alıcılı bir seyir izlenmesine karşın bankacılık sektöründe devam eden satış baskısına bağlı olarak endeksteki zayıf teknik görünüm korundu.

Bugün yurt içinde açıklanacak enflasyon raporu ve verilecek mesajlar TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır. Bu taraftaki mesajlara bağlı olarak volatilitedeki artışlara karşı dikkatli olunması yararlı olacaktır.

Endekste satışların devam etmesi durumunda 93.850 seviyesi destek olarak ön plana çıkmaktadır. 93.850 desteği altında 92.000 ve 90.500 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır.

Yukarı yönlü hareketlerde ise 95.000 ve devamında 200 günlük hareketli ortalamaya denk gelen kabaca 96.000 seviyesi geçilmeden yükselişlere temkinli yaklaşılması gerektiğini değerlendiriyoruz."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)