E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon rakamı küresel risk iştahını destekledi---

Enflasyon rakamı küresel risk iştahını destekledi

Enflasyon rakamı küresel risk iştahını destekledi
14 Aralık 2022 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de kasım ayı TÜFE rakamı aylık bazda %0,1 oranında artış kaydetti ve yıllık TÜFE %7,7’den %7,1 seviyesine geriledi. Piyasadaki beklentiler yıllık TÜFE’nin %7,3’e gerilemesi yönündeydi. Fed’in bugün sona erecek toplantısında 50 baz puan faiz artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, toplantı sonrasında yayınlanacak projeksiyonlar ile Fed Başkanı Powell’ın mesajları son derecek kritik olacaktır. Fed faiz kararı ve Powell’ın mesajları risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 İngiltere – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
• 22:00 Fed Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

ABD cephesinde ekim ayının ardından kasım ayında da beklentilerden daha iyi gelen enflasyon rakamı dün küresel risk iştahı ve piyasaları destekleyen bir gelişme oldu. Küresel hisse piyasalarında dün alıcılı bir fiyatlama etkili olurken, bugün piyasaların gözü Fed toplantısında olacaktır. BIST-100 Endeksi dün günü %1,21 oranında yükselişle 5.256,19 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,64 – 18,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 18,64’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Haftaya güçlü bir yükselişle başlayan BIST-100 Endeksi dün de yukarı yönlü seyrini ve zirve yenilemelerini sürdürdü. Endekste zirve seviyesinin bulunduğu 5.299,33 seviyesinin aşılması durumunda alıcılı seyrin devam ettiği görülebilir. Zirve üzerinde 5.350 – 5.400 aralığı ile devamında ise yükseliş kanalının üst bandına da denk gelen 5.500 – 5.550 aralığı direnç olarak takip edilecektir. Olası düzeltmelerde ise 5.222 ve 5.180 kısa vadeli destek noktaları olup, bu seviyeler altında eylül sonundan bu yana takip ettiğimiz yükseliş trendinin geçtiği 5.091 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. Yükseliş trendi altına sarkmalarda çok daha sert satışlar yaşanabilir. Endekste trendi üzerinde kalındığı sürece yükselişlerin devam edebileceğine ve pozisyonların korunabileceğine dair görüşümüzü koruyoruz.

Piyasalar Fed'in faiz kararını bekliyor

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (14/12/2022)

 

Bakır zayıf doların desteği ile arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)