E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon pik yaptı, şimdi alım zamanı---

Enflasyon pik yaptı, şimdi alım zamanı

Enflasyon pik yaptı, şimdi alım zamanı
10 Kasım 2022 - 11:47 borsagundem.com

Enflasyonun zirveye ulaştığına dair öngörüler yatırımcıların endişelerini biraz olsun dindiriyor. Enflasyon verileri öncesinde uzmanlar, yatırım için doğru zaman olabileceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yıl başından bu yana hisse senedi ve tahvil piyasalarında yaşanan gerileme özellikle uzun vadeli yatırımcıların canını sıkıyor. Yatırımcılar piyasalar yeniden girmek için doğru zamanı kolluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, alım için doğru zamanın ne olduğunu enflasyon verilerinin belirlemesi bekleniyor. Şu ana kadar yavaşlama belirtisi göstermeyen enflasyon oranları, bugün açıklanacak veriler sonrası yatırımcıların iştahını kabartabilir.

Yüzde 8’lik kazanç

Bloomberg’den Peyton Forte ve Tom Keene’in haberine göre, JPMorgan Asset Management Stratejisti David Kelly, hisse senetlerine ve tahvillere geri dönmenin zamanının geldiğini söylüyor. Kelly, bu yıl hisse senedi ve tahvil piyasalarında yaşanan gerilemeden canları sıkılan uzun vadeli yatırımcılara bir mesaj veriyor: “Şimdi alım zamanı.”

Bankanın Baş Küresel Stratejisti, fiyatların çok fazla düştüğü göz önüne alındığında, ABD hisse senetlerinin uzun vadede yüzde 8'lik bir kazanç göreceğini tahmin ediyor. Kelly, tahvillerin şu anda çekici olduğunu ve sabit gelire güçlü bir pay sunduğunu söylüyor.

Tahvil piyasası bu yıl büyük ölçüde satıldı, yatırım yapılabilir şirket tahvilleri bu yıl yaklaşık yüzde 20 oranında düştü. Bu süreçte S&P 500 Endeksi de benzer büyüklükte bir düşüş kaydetti.

Enflasyon zirve yaptı

Kelly, “Bu, uzun vadeli bir yatırımcı için epey yüklü hisse senedi sahibi olma zamanı” diyor. Kelly, ayrıca, tahvillerin geri döndüğünü düşündüğünü belirtiyor.

Yatırımcıların temkinli iyimser kalmaları için bir başka neden de bugün açıklanacak olan enflasyon verileri. Kelly, tüketici fiyat endeksinin şimdiden zirve yaptığını ve enflasyonun 2023'ün başına kadar kademeli olarak düşmesi gerektiğini, ancak bunun beklentilerini ABD'deki siyasi bölünmeye endeksleyen tüketiciler için yeterli olmayabileceğini söylüyor.

Amerikalılar siyasi eğilimlere göre hareket ediyor

Kelly, Amerikalıların ekonomiyi siyasi eğilimlerine göre değerlendirmeye meyilli olduklarını ve gidişat tersine döndüğünde bazı fırsatları kaçırabildiklerinin altını çiziyor. Kelly, “Beyaz Saray'da bir Demokrat olduğunda Cumhuriyetçiler her zaman ekonomi hakkında daha kötü hissederler; bunun tersi de aynı şekilde geçerlidir” diyor.

Ülke genelinde ara seçim sonuçları henüz sonuçlanmamışken, bazı yatırımcıların umudu, Cumhuriyetçilerin Kongre’de üstünlüğü sağlamasının, Demokratların ekonomiyi desteklemek için mali önlemler alma kabiliyetini azaltacağı yönünde.

Hisse senetleri tırmanacak

Ara seçim yarışı enflasyonun yörüngesinde gerçekleşiyor. Tarihsel veriler ise, S&P 500 Endeksi’nin ara seçimleri takip eden bir yıllık süre içinde çift haneli getiriler sağladığını ve yüksek enflasyon zirveye ulaştığında ise hisse senetlerinin tırmandığını gösteriyor.

Kelly, “Bu seçimden çıkan tek şey, 2025'ten önce mali teşvik olmayacağı. Bu nedenle bir aşamada bu durum, ekonominin zayıfladığını veya resesyona girdiğini gösteriyor” diyor. Kelly, “Artık tek konu, ekonomiyi canlandırmak için faiz oranlarını düşüren Fed olacak. Ara seçimler sonucu sistemin tıkanması, daha güvercin bir Fed anlamına geliyor” şeklinde görüş bildiriyor.

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi

 

ABD enflasyonu henüz fiyatlanmadı

 

Fed kararı için gözler tüketici enflasyon verisinde

 

Küresel piyasalar ABD enflasyonuna odaklandı

 

Ara seçimler sonrası borsalarda ne olacak?

 

Ara seçimler hangi sektörleri ve hisseleri uçurabilir?

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MELAHAT İZMİRLİ10 Kasım 2022 15:59

    eğer jp morgan bunu söylüyor ise borsalar yakında çökecektir.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI10 Kasım 2022 13:33

     :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)