E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Enflasyon Mayıs'ta tepe noktasına ulaşabilir'---

'Enflasyon Mayıs'ta tepe noktasına ulaşabilir'

'Enflasyon Mayıs'ta tepe noktasına ulaşabilir'
03 Mayıs 2017 - 12:54 borsagundem.com

Nomura, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini analiz etti

TÜİK'in bugün açıkladığı Nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Nomura, enflasyonun Nisan ayında tepe yaptığına tam ikna olmadıklarını, gıda fiyatlarındaki oynaklığın enflasyonda tepe noktanın Mayıs ayında gerçekleşeceği anlamına geliyor olabileceğini bildirdi.
"Bunun ötesinde, enflasyonun baz etkisiyle birlikte Aralık ayına kadar yüzde 10-11,5 aralığında dalgalanmasını bekliyoruz" ifadelerine kullanan Nomura, Aralık ayında ise enflasyonun yüzde 9,5'e
düşmesini beklediklerini vurguladı.
Bugün açıklanan enflasyon rakamlarının TCMB'nin geçtiğimiz hafta yaptığı sürpriz faiz artırımının nedenini ortaya koyduğunu belirten Nomura, yüzde 12,25'e yükseltilen marjinal fonlama faizinin
TCMB'ye Haziran ayındaki PPK toplantısına kadar gerektiğini likiditeyi sıkıştırmak için alan bıraktığını ifade etti.
Nomura, "Haziran ayındaki toplantıya kadar TCMB, Mayıs ayı enflasyon rakamını görecek. Enflasyonun tepe yapması, çekirdek enflasyonda bir düşüş ile bir araya gelir ise, ortalama fonlama maliyetinde yavaş yavaş bir gevşetme için gerekçe sağlayabilir" değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)