E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon korkusu büyüyor---

Enflasyon korkusu büyüyor

Enflasyon korkusu büyüyor
30 Haziran 2022 - 08:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Çeyreği karamsar bir havada kapatan Asya hisseleri, Merkez bankalarının enflasyona yönelik tedavisinin küresel ekonomiyi hasta edeceğine dair korkuların ortasında çeyreği sonlandırdı. Powell, "Sürecin bir miktar acı içermesi muhtemel ancak en büyük acı, bu yüksek enflasyonu ele almamak ve kalıcı hale gelmesine izin vermek olacaktır." Dedi.

ECB, hem Temmuz hem de Eylül aylarında faiz artırımlarını işaretlerken, Fed Haziran ayında 0,75 puan artırdı ve Temmuz ayında da benzer bir artırımı tercih edebilir. Getiri eğrisinin düzleşmeye devam ettiği ve üç ila yedi yıllık aralıkta negatife döndüğü görüldü. Vadeli işlemlerin Fed'in Temmuz ayındaki 75 baz puanlık artırımı için neredeyse tamamen fiyatlandığı izlendi. Fed'in şahinliği, yatırımcıların likidite arzusuyla birleşti ve ABD dolarında 2016 sonundan bu yana en iyi çeyreğin yaşandığı görüldü. Dolar endeksi son yirmi yılın zirvesi olan 105.79 seviyesinden kısa bir süre sonra 105.100'de işlem gördü.

Diğer yandan resesyon riski, ABD 10 yıllık getirilerini son dönemdeki %3.498'lik zirvesinden %3.085'e geri getirirken, çeyrek için hala 77 baz puan yukarıda seyrediyor.

S&P 500 bu çeyrekte neredeyse, pandeminin başlangıcından bu yana en kötü performansını göstererek %16 düşüş yaşarken, Nasdaq ise %21 düşüş yaşadı.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.4 daha gevşeyerek, çeyrek için kayıplarını %10'a getirdi. Küresel arzın kısıtlı kalmasına rağmen, ABD benzin talebinde beklenmedik yavaşlamaya ilişkin endişeler petrol fiyatlarının yatay seyretmesine neden oldu. Brent 2 sent artışla varil başına 112.47$'a yükselirken, ABD ham petrolü 5 sent düşüşle 109.73$'a geriledi. Haziran ayının son günü piyasaları yoğun bir gündem bekliyor. Yurt içinde dış ticaret rakamları, hizmet üretici fiyatları, dış borç rakamları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özeti beklenecek.

Yurt dışında Almanya perakende satışlar, işgücü verileri, İngiltere GSYH, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar daha öne çıkıyor

Yatırımcı ilgisinin arttığı 8 hisse (30/06/2022)

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Petrol ayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Haziran 2022 09:04

    Türkiye hala enflasyonu körükleyen faiz sistemi ile dünyaya kafa tutuyor :D  ışık saça saça tünele gidiyoruz, ışık görüldü :D 10 yıllık program özeti ahaha

  • Bik30 Haziran 2022 09:02

    ECB enflasyon korkusundan temmuz ayında yapacağı faizi artışını 25 baz puandan 50 baz puana çekti, FED'in temmuz ayında 75 baz puan faiz artışı yapması bekleniyor.