E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon endişeleri piyasalarda satış baskısı yaratıyor---

Enflasyon endişeleri piyasalarda satış baskısı yaratıyor

Enflasyon endişeleri piyasalarda satış baskısı yaratıyor
19 Temmuz 2021 - 09:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta artış kaydeden enflasyon ile Delta varyantına bağlı olarak vaka sayılarındaki artışın gündeme getirdiği salgın kaynaklı endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Ekonomik veri akışları, salgın kaynaklı gelişmeler ve merkez bankalarının söylemleri gündemdeki yerini ve önemini korumaktadır. Yurt içi piyasalar bugün Kurban Bayramı Arifesi nedeniyle yarım gün işlem görecek olup, haftanın kalanında bayram nedeniyle kapalı olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – Tüketici Güven Endeksi Önem: Orta

14:00 TCMB PPK Toplantı Özeti Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Enflasyon ve salgın kaynaklı endişeler küresel hisse piyasaları üzerinde satış baskısını artıran gelişmeler olarak takip ediliyor. Perşembe günkü tatilin ardından cuma gününe toparlanma çabasıyla başlayan BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıf görünümün etkisiyle gün içi kazançlarını geri vererek cuma gününü %0,29’luk düşüşle 1.363,28 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,52 – 8,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 8,52’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışındaki zayıflamanın etkisiyle geçen hafta aşağı yönlü bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi bugün yarım gün işlem görecek olup, haftanın kalanında Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olacak. Yarım günlük işlem gününde endekste hacimsiz ve sığ bir fiyatlama yaşanabilir. Endekste 1.350 ve 1.341 seviyeleri destek olarak takip edilirken, 1.341 seviyesi altında kapanışlarda endekste satışların derinleştiği görülebilir. Bu durumda kademeli olarak 1.300 ve 1.256 seviyeleri gündeme gelebilir. Yükselişlerde ise 1.373 ve 200 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 1.400 seviyesi kısa vadede ilk önemli direnç noktalarıdır. 200 günlük ortalama aşılmadan yaşanabilecek yükselişlere karşı temkinli yaklaşılması gerektiği görüşümüzü koruyoruz.

Küresel piyasalar azalan risk iştahı ile negatif seyrediyor

Kurlarda sıkışık seyir sürüyor

Yine Çin yine virüs

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)