E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon eğilimi son çeyrekte düşecektir---

Enflasyon eğilimi son çeyrekte düşecektir

Enflasyon eğilimi son çeyrekte düşecektir
05 Ağustos 2014 - 10:36 borsagundem.com

JCR Başkanı Orhan Ökmen, enflasyon eğilimlerinin yılın son çeyreğinden itibaren azalacağını söyledi

Enflasyon eğilimleri ile ilgili bir açıklama yapan JCR EUrasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, "Enflasyon eğilimleri yılın son çeyreğinden itibaren azalacaktır" dedi.
Ökmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Enflasyon eğilimleri yılın son çeyreğinden itibaren azalacaktır: Temmuz ayında, Enflasyon, baz etkisinin olumlu katkısını dahi yok edecek kadar yüksek çıkmış olmakla beraber, yılın son çeyreğinden itibaren düşüşe geçeceği şeklindeki istatistiki görüşümüzü başından 
beri korumaktayız. Fiyatlama alışkanlıklarında kalıcı bir davranışsal bozulma beklemiyoruz: Fiyat artışları mal ve hizmetlerin geneline yayılmış durumda olduğu için, enflasyonun yüksek seyri sadece gıda ürünlerine bağlanamaz. Merkez Bankası'nın erken faiz indirimleri ile iç talepte canlanmaya yol açılmış ve maliyet artışlarının fiyatlara daha kolay yansıtılmasına zemin hazırlanmıştır. Ancak, bu durumun fiyatlamada kalıcı bir davranışsal bozulmaya evirileceğini beklememekteyiz. 
Enflasyon uygulamalarındaki başarısızlığın esas nednei para politikasının üzerindeki dışsal baskılanmalardır: Enflasyon gelişmeleri siyası olarak baskılanan bir para politikasının ortaya 
çıkması kaçınılmaz olan beklenen başarısızlığıdır. Bu para politikası, FED başta olmak üzere küresel gevşek para rejimlerindeki beklenen değişikliklerin yaratacağı risklere karşı yeterli koruma gücü sağlayamaz. Mevcut konjonktürde Türkiye'nin faiz indirme lüksü
bulunmamaktadır: Faiz indirimleri esnasında Merkez Bankası tarafından temel alınan gerekçelerin doğru olmadığı ortaya çıkmış ve geçersiz hale gelmiştir. Zira TCMB'nin enflasyonda iyileşme görmeden faiz indirimlerine gitmesinin yanlışlığı ve erken davrandığı iyice ortaya çıkmıştır. 
Faiz eğrisinin seviyesinin yatay olması için kısa vadeli faizlerin yukarı ivmelenmesi gerekir: Faiz verim eğrisinin yatay olması bozulmuş ve uzun vadeli faizlerin yukarı ivmelenmesi, yakın geçmişte yapılan kısa vadeli faiz indirimlerini anlamsız kılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • briffa06 Ağustos 2014 23:40

    Yine iyi haber pompalaniyor lakin tc nezaman son ceyrekte enflasyonu düşürme başarısı gosterdi biri izah etse yaffff