E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon düştü, faiz de düşebilir---

Enflasyon düştü, faiz de düşebilir

Enflasyon düştü, faiz de düşebilir
05 Ocak 2015 - 16:05 borsagundem.com

Goldman Sachs, enflasyon rakamlarının beklentilerin altına gelmesinin Merkez'in elini kolaylaştıracağını rapor etti

Goldman Sachs Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon verilerini "Türkiye, dezenflasyon burda şimdi" başlıklı bir raporla değerlendirdi. Goldman, beklentilerin altında kalan enflasyonda düşüş sürecinin devam etmesini ve bunun özellikle ilk yarıda hissedilmesini beklediğini belirtti. Yılın ilk yarısında özellikle baz etkisinin gösterge TÜFE ve çekirdek TÜFE'yi aşağı çekmesini beklediğini dile getiren Goldman, temel senaryoya yönelik risklerin aşağı yönlü olduğu ve bunun da enerji fiyatlarındaki düşüş ile gıda enflasyonunun izlediği trendden kaynaklandığını dile getirdi.
Kurum buna bağlı olarak TCMB'nin faiz oranlarını bu yılın ortasına kadar 125 baz puan düşüşle yüzde 7 seviyesine çekmesini beklediğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aziz Sertkaya06 Ocak 2015 05:07

    enflasyon ve faizin düşmesi üretimden geçer.Türkiye ne kadar çok üretirse sanayi ve tarımda ne kadar ilerlerse fazi ve enflasyon o kadar düşer.

  • Analizci05 Ocak 2015 19:10

    Cidden dalga geçiyorlar Enflasyon düşmedi 2 katına çıktı.Biz yaşıyoruz hayatı siz degil 2 ay önce aldıgım herşey %40 arttı dalga geçer gibi düştü diyorlar.Bu Ülkede Enflasyon düşmesi imkansız

  • Tango05 Ocak 2015 18:28

    Kafa yapmayin bizimle ENFLASYON nereye düşmüş??? GIDA uçuyor..Ceviz 11 Tl/KG şimdi 25/30, Tavuk Fileto 6 Tl/KG şimdi 11-16 arası..Daha binlerce var ornek..Ayşe teyzenin sepetinde olmayan Havyarın fiyatı bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri ilgilendirmiyor, yüzde bir azınlığı belki..Biz açlıktan kırılıyoruz..Bu sanal göstergeler ile kandırmaca pesindeyiz hala...