E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEnerjisa'da ayrılık iddiası!---

Enerjisa'da ayrılık iddiası!

Enerjisa'da ayrılık iddiası!
21 Şubat 2016 - 07:28 borsagundem.com

60 bin kişinin çalıştığı Sabancı Grubu, son günlerde yönetim kademesinde yaşanan gelişmelerle gündeme geliyor

Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane’den sonra Enerjisa Genel Müdürü Yetik Kadri Mert’in gruptan ayrılması kesinleşti. Grubu son günlerde yönetimde yaşanan değişimlerle gündemde. Önce Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane ayrıldı ve gruptan daha önce kopmuş olan Ali Sabancı’nın şirketi Pegasus’la el sıkıştı. Şimdi yönetici kademesinde ayrılık mı, kan kaybı mı ne derseniz, bir kopuş daha var. Henüz resmi olarak açıklanmasa da Enerjisa Genel Müdürü Yetik Kadri Mert’in de gruptan ayrılması kesinleşti.
 
HAREKETLİ DÖNEMLER

 
Aslında Sabancı Grubu’nda Sakıp Sabancı’nın ölümünden beri hem aile üyeleri hem de yöneticiler arasında hareketli dönemler yaşandı. Ailede 6 kardeşten sadece Erol ve Şevket Sabancı hayatta. Şevket Sabancı çocuklarıyla kendi yolunu seçti. Erol Sabancı ise 50 yıldır Akbank’ın yönetiminde. Bugün Akbank’ta yönetim kurulu şeref başkanı.
Sabancı Grubu, halen finans, enerji, perakende ve sanayi alanlarında faaliyet gösteriyor. Ağırlığı Akbank sayesinde finansta.
 
RESMİ AÇIKLAMA YOK

 
Grubun son yıllarda büyüme açısından en parlak olduğu alan da bankacılık. Grubun diğer sektörlerinden biri olan perakendede, direksiyon Fransızlardan Sabancı’ya geçtiğinden beri yani üç yıldır olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. Sanayi ve enerji ise yatırımın uzun vadede geri dönebildiği riskli ve sıkıntılı sektörler. Nedeni bu sıkıntılar mı bilinmez ama geçen hafta Alman Eon’la ortak olan Enerjisa’nın Genel Müdürü Yetik Kadri Mert de istifa etti. Bu konunun yabancı ortakla henüz konuşulmadığı için resmi bir açıklama yapılamadığı belirtiliyor. Yetik Kadri Mert’in yerine şirket içerisinden bir ismin atanacağı konuşuluyor. 60 bin kişinin çalıştığı Sabancı Grubu’nda yaşanan gelişmeler yakından izleniyor.

Hürriyet- Jale Özgentürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)