E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEnerjiSA halka arz için tarih verdi---

EnerjiSA halka arz için tarih verdi

EnerjiSA halka arz için tarih verdi
24 Ekim 2017 - 12:54 borsagundem.com

EnerjiSA CEO'su Kıvanç Zaimler, EnerjiSA'nın halka arzının gerçekleşebileceği tarihi açıkladı

Enerjisa'nın dağıtım ve satış birimi 2018'de halka açılmaya hazır olacağı açıklandı.

Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler, "Şu an dağıtım ve satış birimi halka açılmak için 2018 başında hazır olacak diyebiliriz. Yani, bizim 2018 başında hazır olmamız lazım ama halka arzın ne zaman gerçekleştirileceği tamamen hissedarların kararı." dedi.

Hacı Ömer Sabancı Holdi̇ng AŞ ile Alman E.ON şirketinin yüzde 50'şer payla sahip oldukları Enerjisa, halka arza giden süreçta Ağustos ayında bölünmüştü.

Enerjisa Enerji'de sadece elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini yürüten şirketler kaldı. Enerji üretim, enerji toptan satış ve doğalgaz toptan satış şirketleri ise Enerjisa Üretim'e taşındı.

EnerjiSA'nın CFO'su Sascha Bibert, bölünme ardından dördüncü çeyrekte halka arz planladıklarını açıklamıştı. 2016'dan bu yana da Holding, halka arz için 2018'in başına işaret ediyordu.

5 MİLYAR LİRAYI BULMAK KOLAY DEĞİL

Diğer taraftan Zaimler, elektrik dağıtımında kamu dönemine göre daha fazla yatırım yapıldığına ve buna bağlı olarak da daha fazla planlı kesinti olduğuna değinerek, "Bu yatırımlar için de çok iyi bir finansman gerekiyor. Bugün geliri Türk lirası ve enflasyona dayalı bir dağıtım sektörü var. Yatırımlar için 5 milyar lirayı bulmak kolay değil. En risksiz ve iyi şekilde bulmak gerekiyor. Bunun için de yılbaşından itibaren toplam 1,2 milyar liralık tahvil ihracı yaptık." bilgisini paylaştı.

Türkiye'de yıl başından bu yana yaklaşık 89 milyar liralık özel sektör tahvili ihracı gerçekleştirildiğini anlatan Zaimler, bu ihraçların 85 milyar liralık kısmının bankalar ve banka dışı finans kuruluşları, 4 milyar liralık kısmının da reel sektör şirketleri tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Zaimler, Enerjisa'nın toplam 1,2 milyar liralık ihracıyla reel sektör segmentindeki ihraçların dörtte birinden daha fazlasını tek başına gerçekleştirdiğini belirterek, "Son olarak geçen hafta gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracıyla sağlanan 100 milyon lira tutarındaki finansmanla daha önce de olduğu gibi yatırımları finanse edeceğiz. Bu yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçlarıyla sektörde ilkleri gerçekleştirdik. Toplam 1,2 milyar lira tutarındaki bu 5 tahvil ihracıyla sektörde en yüksek miktarı yakalayarak bir ilke imza attık.” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)