E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnerji sektörü hisselerinde sert satışlar oldu---

Enerji sektörü hisselerinde sert satışlar oldu

Enerji sektörü hisselerinde sert satışlar oldu
24 Ağustos 2020 - 08:58 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Ne Oldu?

• Türkiye’de toplam korona virüs vaka sayısı 1.217 işi artarak 258.249’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 19 kişi artarak 6.121’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 237.165.
• Fitch, Türkiye’nin kredini notunu ‘’BB-‘’ olarak teyit ederken, görünümünü ‘’negatife’’ indirdi.
• Geçtiğimiz yıl Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alınmasının üzerine yeni bir S-400 sevkiyatı için anlaşma yapıldığı açıklandı.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor
• ABD Başkanı Trump, derin devletin korona virüs tedavisinin ortaya çıkmasının başkanlık seçimleri sonrasına ertelenmesi için FDA üzerine baskı yaptığını öne sürdü.
• Trump, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin korona virüse karşı plazma tedavisine acil durum onayı verdiğini açıkladı.
• Trump yönetiminin Astra Zeneca Covid-19 aşısı için seçim öncesinde acil durum kullanım onayı hedeflediği öne sürüldü.
• Trump, Fox Business kanalına verdiği demeçte ABD ekonomisini Çin'den ayrıştırabileceklerini, Çin ile bağları koparabileceklerini söyledi
• ABD Temsilciler Meclisi, 25 milyar dolarlık Posta Servisi tasarısını onayladı .
• Kullanılmış cep telefonları ve tabletler, yenilenip sertifikalandırıldıktan ve ambalajlandıktan sonra "yenilenmiş ürün" olarak satışa sunulabilecek. Cep telefonlarının yenilenebilmesi için en az bir yıl kullanılmış olması ve veri trafiğinin bulunması gerekecek. Yenilenmiş ürün "yenilenmiş ürün garantisi" ile satılabilecek
• Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 23,4 milyon kişi olarak açıklandı.

Ne Olacak?

• İçeride Turizm İstatistikleri açıklanacakken, yurt dışında önemli bir veri akışı bulunmuyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Haftanın son işlem gününde gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaydı. Erdoğan 19 Ağustos Çarşamba günü ‘müjde’ olarak nitelendirdiği açıklamayı yapacaktı.

Reuters, Türkiye'nin Karadeniz'de önemli bir enerji kaynağı bulduğunu ve bu kaynağın ticari olarak kullanılması halinde Türkiye'nin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığının azalacağını iddia etmesinin yanında küresel piyasalardaki pozitiflik ile birlikte BİST100 endeksi %1,04 artışla 1.138 seviyesinden başlangıç yaptı.

Avrupa tarafında açıklanan PMI verileri beklentiler dahilinde gerçekleşti ve piyasalarda pozitiflik gün ortasına kadar devam etti. Zaman zaman BİST100 endeksinde kar realizasyonları yaşansa da endeks güçlü seyrini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına kadar korudu.

Erdoğan Ulusa Sesleniş konuşmasında sözlerine ‘Bugün tarihi bir müjdeyi paylaşacağım’ diyerek başlarken konuşmanın devamında müjdeyi açıkladı. Erdoğan, ‘Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih, Tuna 1 kuyusunda 320 milyar m 3 doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.’ dese de açıklama piyasanın beklentisini karşılamadı. Piyasada beklentiler daha yüksek doğal gaz rezervinin açıklanması yönündeydi. Açıklama ardından endekste sert satışlar meydana geldi ve devre kesiciler devreye girdi. Özellikle enerji sektörü hisselerinde sert satışlar yaşandı. Dolar / TL açıklamalar öncesinde 7,20 seviyelerinde seyrederken açıklamalarla birlikte 7,34 seviyesine yükseldi. BİST100 endeksi geçtiğimiz haftanın son işlem gününü %1,50 azalışla 1.110 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Spor sektörü payları %1,82 değer kazanırken, elektrik sektörü payları %6,48 değer kaybetti.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Cuma günü 1.247 - 1.300 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.253 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 10.274 adet artarak 417.077 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.262 seviyesinin üstünde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.285’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.305 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.242 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.267 ve 1.1275 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.250 ve 1.242 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Ege Seramik ve Sanel sorusu

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

Söktaş’tan ortaklık açıklaması

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)