E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEnerji krizi büyüyor: Elektrik kesintileri ufukta!---

Enerji krizi büyüyor: Elektrik kesintileri ufukta!

Enerji krizi büyüyor: Elektrik kesintileri ufukta!
16 Eylül 2021 - 08:54 borsagundem.com

Goldman Sachs, Avrupa’da artan enerji fiyatlarının bu kış elektrik kesintilerinin yaşanması risklerini artırdığını ve Avrupa’nın Asya ile likit doğal gaz (LNG) ithalatı için rekabet etmek zorunda kalabileceğini söyledi.

Goldman Sachs, Avrupa’da artan enerji fiyatlarının bu kış elektrik kesintilerinin yaşanmasına dair riskleri artırdığını belirtti. Banka, özellikle havaların daha da soğuması ve düşük doğalgaz stoklarının elektrik kesintisi ihtimalini artırabileceğini vurguladı.

Goldman Sachs analisti Samantha Dart raporunda, yükselen doğalgaz fiyatlarının hâlihazırda sıkı olan piyasayı dengelemek için bir arz-talep dengelemesini tetikleyebileceğini ama bunun çoktan fiyatlandığını söyledi. Bunun sonucu olarak da kışın ortalamaların üzerinde bir soğuklukta geçmesiyle Avrupa’nın Asya ile likit doğal gaz (LNG) ithalatı için rekabet etmek zorunda kalabileceğini söyledi.

Dart, hem Avrupa hem Asya’da kışın ortalamaların üzerinde soğuk geçmesiyle Avrupa’ya gönderilen LNG’nin gaz stoklarındaki azalmayı engelleyebilecek miktarda olmayabileceği riskini de göz ardı etmemek gerektiğini söyledi ve ekledi:

Böyle bir durumda Avrupa’daki fiyat denge mekanizmasının sadece talebi yok edecek derecede gaz ve enerji fiyatlarının yükselmesi olabilir. Bu da enerji talebini baskılayarak sanayi sektöründe elektrik kesintilerine neden olabilir.

Goldman Sachs, doğalgaz fiyatlarındaki yükselişin petrol piyasalarına da sıçrayabileceğini de belirtti.

Avrupa’da doğal gaz krizi ciddileşiyor

Enerji emtialarındaki duraksız yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor

Gazprom'un doğalgaz ihracatı artışı sürdürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )16 Eylül 2021 11:14

    Türkiye olarak enerji ihraç etmeye geliyoruz. sizler nukleer santrallerinizi kapatın. çevreniz doğanız ve nukleer atık risklerini olmasın. Sizlere Türkiyenin en BATISINA kurduğumuz nükleer tesislerimizle bol bol euro ve usd karşılığında elektrık üretip satmaya kefiliz... Reisimizin önderliğinde talimatları ile, kısa sürede avrupanın hatta isterseniz yeni kuracğaımız nukleeer tesislerimizle avrupadanda öte okyanus ötesi devletlere kadar elektrık satarız. Bİz riskleri alırız, milletimiz bedelini ödemeye razı : ))) eyyy kemal, bak avurupaya elektrık satar olduk, nerdennnn nereye...  O bakımdan nükleer tesislere çok uzak bakmaya başladım. AVrupa terk ederken, bizlerin bukaşması baya riskli duruyor... Bırak elektrıksız kalsın avrupa...