E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Enerji kesintisi siparişlerde gecikmelere sebep oluyor'---

'Enerji kesintisi siparişlerde gecikmelere sebep oluyor'

'Enerji kesintisi siparişlerde gecikmelere sebep oluyor'
26 Ocak 2022 - 16:24 borsagundem.com

Enerji kesintisi reel sektörün gündeminden düşmüyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar Bloomberg HT yayınında enerji kesintisi nedeniyle siparişlerde gecikmeler yaşadıklarını söyledi.


Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar enerjide yaşanan sıkıntıların sanayi sektörüne olan etkilerini anlattı. Bloomberg HT’de yayınlanan İş Dünyası programına konuk olan Yorgancılar, enerji kesintisinin üretimi oldukça etkileyen bir süreç olduğunu belirtti.

Yorgancılar’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle oldu:

"Demir-çelik gibi sektörlerde enerji çok daha önemli. Sürekli enerjiye ihtiyaçları var. Enerji krizinin ne zaman biteceğini bilmemiz gerekiyor. Maliyetler pazar günü çalışılarak telafi edilebilir eğer kriz uzamazsa."

"Enerjide dışa bağımlılık konusunu acilen çözmemiz gerekli. Türkiye’de sanayi büyüyor ama sanayinin ihtiyacı olan enerjiye aynı şekilde yatırım yapılamadı. Üretimin büyüdüğü ortamda enerji yatırımları yetersiz. Yenilenebilir enerjinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Enerji ve üretim kapasitesini artıracak bir yapıya dönüşmemiz gerekiyor. Türkiye’de üretilen ürünlerin yüzde 65-70'nin hammaddesi dışa bağımlı. Geri kalanını yurtiçinden tedarik ediyoruz ama onun da dışa bağımlılığı var. Maliyet artışları buradan kaynaklanıyor."

Enerji sektöründe öne çıkan şirketler

 

FED, Ukrayna, enerji kısıtlaması... Borsa düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)