E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnerji hisselerinin rallisi devam edecek mi?---

Enerji hisselerinin rallisi devam edecek mi?

Enerji hisselerinin rallisi devam edecek mi?
30 Eylül 2021 - 16:37 borsagundem.com

Küresel petrol ve doğalgaz fiyatlarının yükselişiyle birlikte Wall Street’teki enerji hisseleri de ciddi bir artış yakaladı. Ancak uzmanlar bu rallinin sürekliliği konusunda kararsız gözüküyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında tüm sektörlerde satış dalgası gözlenirken tek bir sektör ciddi bir yükseliş yakaladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Brent petrolün üç yılın en yüksek seviyesine yaklaşmasıyla ve doğal gaz fiyatlarının rallisiyle enerji sektörü hisseleri geçtiğimiz hafta yaklaşık %9’luk bir yükseliş yakalandı. Hisse grubu aynı zamanda bu yıl %40’lık bir yükseliş göstererek S&P 500 Endeksi’nin sektör bazında lideri oldu.

Ancak yatırım danışmanlığı firması Lido Advisors’ın Baş Borsa Stratejisti Gina Sanchez’e göre hisse grubundan avantaj sağlamayı bekleyen yatırımcılar çok geç kalmış olabilir. Sanchez CNBC’deki röportajında bu yıl sektördeki büyük yükselişi yorumlarken, “Enerjinin piyasaları yakalamak için gitmesi gereken uzun bir yol var. Pandemi sırasında büyük oranda negatif getiri kaydettiler ve bu nedenle ekonominin yeniden açılmasıyla enerji talebi de toparlanmaya başladı. Doğal olarak bu durum tüm enerji şirketleri için bir nimet olacaktı” ifadelerine yer verdi.

Sanchez’e göre enerhi hisselerindeki yükseliş çoktan zirve noktasına ulaşmış olabilir. Baş stratejist, “Tedarik zincirindeki sıkıntılarla birlikte büyük çaplı talebin birleşmesiyle petrolün yükselişi bekleniyordu ve bu eğilimler çok ani bir şekilde ve detaylı olarak gerçekleşir. Enerji fiyatları hızlı bir şekilde yükselir ve yavaşça düşer. Hisse senetlerin tam olarak zıttıdır” açıklamasında bulundu.

 Sanchez, “Eğer bu tip bir yükselişi tecrübe etmediyseniz o zaman gerçekten de uzun ve yorucu bir yoldasınız demektir. 2023,2024 yıllarında enerji fiyatlarının yeniden şu anda olduğu seviyelere tırmanacağı üzerine yatırım yapıyorsunuzdur” dedi.

Ancak varlık yönetimi şirketi Tocqueville Asset Managment’ın Portföy Yöneticisi John Petrides aynı düşünceleri paylaşmıyor. Petrides röportajında enerji hisselerinin daha fazla yükselmeye açık olduğunu belirtti.

Borsa uzmanı, “Enerjide ralliyi kaçırdığınızı sanmıyorum. Aslına bakılırsa emtia fiyatları %100 oranında arttı ancak hisse senetleri gerçekte bu büyüklükte bir takip gerçekleştirmedi” dedi.

Petrides’e göre ABD borsalarında özellikle Kinder Morgan hissesi özellikle cazip gözüküyor. Borsa uzmanı hisse senedi için, “Bu piyasadan faydalanacağını düşünüyoruz. Gelir elde etmenin çok zor olduğu bir ortamda hisseden %6’lık ek getiri sağlayabiliyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Kinder Morgan hisselerinin %6,4’lük temettü payı var ve bu oran %1,4’lük S&P 500 ortalamalarına göre oldukça yüksek.

Hisse senedi seçerken beklentilerin ötesine bakın

 

Petrolde kısa vadede 80 dolar

 

3 büyük yatırım uzmanından borsalarda getiri tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taktaki 30 Eylül 2021 19:20

    Biz niye ralli görmüyoruz

  • Dimi la iyi makara30 Eylül 2021 17:26

    Evet edecek garantiler kalkana kadar böyle gider bir gün gelir denirki kardeş artık garanti galan yok,bakın hesap edin işinize geliyorsa devam edin veya yeni açın gelmiyorsa siz bilirsiniz,işde o gün geldiğinde ki mutlaka gelecek o zaman kodomanlar çoktan satmış olacaklar ellerindekini akıllarda şu reklam kalacak enerjimizi memleketimize adadık şimdi gel güneşle sende kazan:))))))

  • kurt borsacı30 Eylül 2021 17:02

    ralli devam etmez.işte bugün gördünüz.mareni ellerine verdik,pardon verdiler.