E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEnerji emtiaları fiyatlarında artış bekleniyor---

Enerji emtiaları fiyatlarında artış bekleniyor

Enerji emtiaları fiyatlarında artış bekleniyor
02 Şubat 2017 - 17:33 borsagundem.com

Dünya Bankası tarafından yapılan ekonomik tahminlere göre, 2017 yılında azalan arz ve artan talebin etkisiyle, enerji ve metaller başta olmak üzere endüstriyel emtialarda fiyat artışları bekleniyor

Ocak ayında yayınlanan Emtia Piyasaları Görünümü Raporu’na göre, Dünya Bankası 2017 yılı için petrol fiyatı tahminlerini değiştirmeyerek, 2016 yılına göre %29’luk artışla varil başına 55 dolar olarak öngördü. Raporda, enerji emtialarındaki fiyat tahminleri, uzun bir aradan sonra OPEC üyesi ülkeler ile diğer petrol üreten ülkelerin petrol arzını kısmak konusunda kısmen mutabakata varacakları varsayımı ile hesaplandı.

Dünya Bankası tahminlerine göre, tarımsal emtia fiyatlarında bir önceki yıla göre %1’in altında artış bekleniyor. 2017 yılı için yağlar, yağlı tohumlar ve tarımsal hammaddelerde ufak fiyat artışları beklenirken, tahıl fiyatlarında artan arza bağlı olarak yaklaşık %3’lük düşüş öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)