E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEnerji borçları artık 'batık' olarak değerlendirilecek---

Enerji borçları artık 'batık' olarak değerlendirilecek

Enerji borçları artık 'batık' olarak değerlendirilecek
07 Eylül 2019 - 09:50 borsagundem.com

Enerji sektöründe ödenemeyen kredilerin ‘takipteki borç’ statüsüne alınacağı konuşuluyor. Bu gerçekleşirse enerji borçları ‘batık’ olarak değerlendirilecek.

Döviz kuru ile borçlanmanın en yoğun yaşandığı sektörlerden birisi olan enerjide, yeni yapılanmaya gidiliyor. Bloomberg News'in haberine göre, BDDK, bankalara bazı enerji projelerine sağladıkları kredileri takipteki krediler olarak yazmalarını istedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ericcsonn07 Eylül 2019 22:51

    Oh ne ala..çek dolar krediyi geri ödeyeme ve batır devlet borçları silsin..millet ödesin...patronlar kurtulsun...böyle şey olmaz...o zaman Efa bin EGYO’nun suçu ne...kredi çekip ödeyemeyen vatandaşın suçu ne....millet patates soğan parası bulamıyor hükümet hesapsız iş yapan patronların borcunu siliyor...yok böyle bir şey...çok büyük haksızlık...

  • Kamil07 Eylül 2019 22:21

    Akp parti rejimi karanligi buyuk cokus ,,,damad halk ve vakifi darmadaan etti ,gozunu ozellere dikti ,,simdi soracaklar ozellerin bilancosu mukemmel simdi bu halk ve vakif darmadaann bari ozellerde darmadaan olsun ,,damad meydan bos oyuncaklarla oynuyo ,,hep kiriyo bi tanemi iyi is olmaz ,,,tivit atiyo mucdeeee hade gene kurtulundurtdururdutdum gibi bi seler yaziyo kurtarmis yani emekli ac kurtuluyo ,,komedi gibi dram ,, neyse herkes tarihe merak sarmis neronu okuyo romayi kurtarmis neron huhuhuhaa

  • ...07 Eylül 2019 22:20

    gsm şirketlerin devlete topladı ötv ve kdv ler 1 yıl ödenmedi ve devlet affetti. vazgeçti alacağından. ama vtandaş ödedi o kurumlara firmalara .. onun gibi.. ama lafa gelince o borç özel sektörün borcu, devletin deil diyorlar. ama özel sektör çökerse, borçlar ve işsizlik devlete vurur diye affettiler.. eee nasıl oluyor ?

  • Mahallenin Delisi07 Eylül 2019 15:16

    Enerji şirketlerinin geliri USD üzeriden kullandıkları krediler de aynı şekilde usd üzerinden ortada batık yok sadece yatırım maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle yüksek kur farkı zararı var bu sayede vergi de vermiyorlar. Borçların vadesi uzatılırsa ortada batık kalmaz ancak zamanında o ballı ihaleleri alan patronlar 10 yıl işletmeden gelen paraya dokunmazlarsa kurtulur kalan 39 yıl kar yine kendilerine kalır...

  • Jack 07 Eylül 2019 20:39

    Sana ay da kaç dolar elektirk faturası geliyor kardeş :)

  • ferat07 Eylül 2019 14:20

    elektirik borcunu ödemezsek hemen kesiyonuz

  • Bika07 Eylül 2019 12:34

    Bankalar Türk Telekom kredilerinden sonra enerji şirketlerine verdikleri kredilerden ikinci büyük darbeyi yemekte, gayrimenkul sektöründe batığın boyutunun büyük olması bankaları yarım kalmış inşaat zengini yapıyor.

  • Ömer07 Eylül 2019 10:43

    Bankalar neden kredi kartı borcu olan vatandaşa aynısını yapmıyor. Ödeyemiyorum çekyiğim krediyi batık saysınlar icraya gelmesinler.

  • Kadir07 Eylül 2019 10:08

    Akp ülkeyi batırmaya gidiyor