E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEnerji Bakanı’ndan bir gaz açıklaması daha---

Enerji Bakanı’ndan bir gaz açıklaması daha

Enerji Bakanı’ndan bir gaz açıklaması daha
25 Ağustos 2020 - 11:58 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz'de yapılan sondaj çalışmalarıyla ilgili olarak, "Bazı kuyularda gaz akışı gördük. Umut veren noktalarda sondaj kuyuları açacağız" diye konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Dönmez’in açıklamalarından satır başları:

İş planımıza, programımıza devam ediyoruz. Doğu Akdeniz’de hem Oruç Reis, hem Yavuz sondaj gemimiz olduğu gibi planımıza devam ediyor. Haklı olduğumuz bir konudur. Uluslararası hukuka göre de tezlerimiz güçlüdür. Yunanistan inandırıcı olmadığı için birtakım ülkeleri yanına alarak haklı görünme çabasındadır. O açıdan biz yine kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Fatih, Yavuz ve Kanuni olmak üzere arama faaliyetleri için teknik kapasitemizi artırdık. Belki de dünyadaki ilk 10 şirket arasında olduğunu söyleyebiliriz Türkiye Petrolleri’nin. Akdeniz’le gündeme gelsek de Karadeniz’deki çalışmalarımız devam ediyordu. Arkadaşlar iddialı bir şekilde geldiler. Dediler ki biz Karadeniz’de bir sondaj daha yapmak istiyoruz. 14 ay önce sismik çalışma kararı aldık.

KARADENİZ’DE GAZ NASIL ÇIKARTILACAK?
Denizlerdeki ruhsat hakları tamamen Türkiye Petrolleri’ne ait. Bu tamamen hazinemizin. Bize ait ve herhangi bir ortağımız da yok. Bulduktan sonra çıkartmasını da biliriz. Dışarıdan hizmet almak konusunu kullanarak spekülasyon üreterek beklediğimiz kazancı elde edemeyeceğiz gibi yanlış yalan haberler var. Bunlar doğru değil. Sahanın tamamı bize ait. Ve birçok işleri kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Uzmanlık gerektiren bazı işler için hizmet alabiliriz. Ama bu saha, bu iş bizim.

KARADENİZ’DE GAZIN DEĞERİ NE?
Şu an itibarıyla bulunan gazın değerini tahmin etmek oldukça güç. Doğal gaz fiyatları petrol fiyatlarına endeksli olarak değişiyor.

KEŞİF DOĞALGAZ FİYATLARINA NASIL YANSIR?
3 yılda gazı getirerek kullanıma sunacağız. İlk üretim miktarı görece biraz düşük olacak çünkü o sırada sahayı geliştiriyor olacağız. Ama teorik olarak baktığımızda ilk gazı vatandaşın hizmetine sunacağız. Ve vatandaşımız doğalgazı daha ekonomik olarak kullanacak.

DOĞU AKDENİZ SONDAJLARI…
2020’de denizdeki keşiflerde birinci sıradayız. Bazı kuyularda gaz akışı gördük. Umut veren noktalarda sondaj kuyuları açacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman25 Ağustos 2020 21:32

    Niye 2023 ü bekliyoruz ki ???????????? Yoksa seçimleri felan mı ?????????? gece gündüz demeden durmadan şu doğalgazı 1 yıl içinde memlekete dağıtmalıyız her geçen gün saniye zarar yazıyor.bence konuşmak yerine çalışmalıyız.ben şu na inanıyorum 6 ay en geç 6 ay içinde bu doğalgaz borular döşenir ve memleketin hizmetine sunulur nedense habire konuşarak vakit geçiriyoruz yawwwwwwwwww.Tempo tempo  Arı olacaz Arı

  • Cingöz25 Ağustos 2020 20:41

    Giresun'da yol yapcaz dediniz, milletinin canını malını sel götürdü beni

  • Omer25 Ağustos 2020 19:19

    “Ölme eşeğim yaz gelecek” olayı ile toplum yönetim sanatı mı? Politikaya sanat gibi yaklaşıyorlar mış!

  • Ertuğrul 25 Ağustos 2020 18:01

    Biz gaz buldukça bizi kıskanan dış mihraklar yüzünden borsa sürekli düşüyor, doviz sürekli artıyor! Bize diz çöktüremezler her gün gaz bulacağız artık! Her hün gazlayacağız toplumu!

  • :)))25 Ağustos 2020 19:13

    Harika yorum

  • Gercekler25 Ağustos 2020 17:55

    Her gün gaz gaz deyip duruyorlar. Önce dovizin gazını kesin. Vatandaşın elindeki eriyip duruyor. Devletin o kadar varlığını ike dovizi bilinçsizce kimler harcayıp tükketi! Üstüne üstelik o kadar doviz bazlı dış borclanmayı kimler yaptı? Kimler mütahitlerle doviz bazlı anlaşmalar yaptı? Zillet Chp mi, İyi Parti mi? mi hdp mi Şimdi hangi Dış borç ve faizleri, hep doviz bazlı anlaşma yapılmış mütahit borçlarını neylen ödenecek, zorunlu dış alımlar neyle ödenecek! Bunları açıklayın her gün de bilelim! Sürekli nedir bu gaz muhabetti ve gündem yönetme sinsiliği!

  • Muhammed 25 Ağustos 2020 16:32

    Ülkede herseyin içine edilmiş! Sonrada gaz gaz gaz deyip gündem yönetilip duruluyor

  • Karadeniz25 Ağustos 2020 16:08

    gaz gaz diyerek gündem yönetmeye sende öne atılma bu kadar! Hele hele karadenizde bulunan bol müjdeli gaz konusunda öncelikli konuşması gereken bakan veya bakanlık “ Enerji ve tabi kaynaklar bakanı” olmalı iken, seni birilerinin arkadına attılar ve konuyla ilişkili olmayan başka bakana öncelik sahne ve söz vererek yaldızladılar!

  • K225 Ağustos 2020 16:02

    fasulyeden olmasın..............

  • Sanat25 Ağustos 2020 15:54

    Karadeniz gaz bukduk müjdesindeki konuşmalarda En ilginçi her konuşmacının “ Allah bizim partimizin yanında” bilinç altından topluma empoze etme çabaları. Topluma sanat gibi yaklaşıyoruz. “Toplum yönetimi politikadına sanat gibi yaklaşma” olayı.

  • Ahmet Meriç 25 Ağustos 2020 15:18

    Gaz bulunca Meleyenler var

  • tahsin karabulut25 Ağustos 2020 14:45

    meeeeeee meeeeeee :o) 

  • FİNANSŞÖR25 Ağustos 2020 15:42

    Adamı böyle medediler.yakında eşek gibi anırtacağız inanmıyanları

  • Recai25 Ağustos 2020 13:41

    Yapacaz edecez e vatandaşın karnı tok. Reis dostu Putin'i arasın, doğalgazı bu kış dünya fiyatlarından satsın, fahiş kâr etmeyi bıraksın. O zaman doğalgaz hemen düşer, anında.

  • Recai25 Ağustos 2020 20:40

    Rusya doğalgazı Türkiye'ye pahalı, Almanya'ya ucuza satıyor. Seni saf bulmuş kandiriyorlar

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Ağustos 2020 15:43

    sen annenin karnında nasıl dursun yoksa sen 6 aylıkmısın.biraz sabırlı ol.bu işler marketten ekmek almaya benzemez.en iyi 2-5 sene sürer 3 sene de çıkartılır ise sevin.

  • Okie Dokie25 Ağustos 2020 12:44

    Yeter artık içimiz dışımız gaz oldu :)

  • EKRİST25 Ağustos 2020 15:44

    bu gazı sana döşeler ne olur.sen git israil de toprak altına kalan ve satamadıkları gaz ile kafanı yor.

  • Aks1525 Ağustos 2020 14:20

    Git gazini istailde cikar

  • Fatih İslambul25 Ağustos 2020 12:14

    EMEĞİ  GEÇENLERDEN  ALLAH RAZI OLSUN ÜLKEMİZ ARADI SONUNDA  GAZ PETROL BULDU  BUNUN  DEVAMI  GELEÇEK  ALLAHIN İZNİYLE  YETERKİ  ÜLKEMİZE MİLLETİMİZE HİZMET  EDECEK ÜLKEMİZİ EN İYİ YÖNETECEK  YÖNETİCİLERİ  SEÇELİM .