E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEndonezya'da petrol rafinerisinde şiddetli patlama---

Endonezya'da petrol rafinerisinde şiddetli patlama

Endonezya'da petrol rafinerisinde şiddetli patlama
29 Mart 2021 - 01:09 borsagundem.com

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki ülkenin en büyük rafinerisinde şiddetli patlama meydana geldi. Yüzlerce kişi tahliye edildi, 5'i ağır 20 kişi yaralandı

Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Balongan Petrol Rafinerisinde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından alevler gökyüzünü kapladı.

Ülkenin en büyük petrol rafinerisinde meydana gelen şiddetli patlamanın sesi kilometrelerce öteden duyuldu. Ülkenin önemli petrol rafinerinden biri olan Balongan rafinerinde günde 125 bin varil petrolün işlendiği tahmin ediliyor.

Görgü tanıkları tarafından amatör kameraya yansıyan görüntülerde, alevlerin gökyüzünü kapladığı görüldü.

Endonezya devlet petrol şirketi Pertamina'dan yapılan açıklamada, yangının nedeninin henüz tam olarak bilinmediği bildirildi ancak kötü ve yağışlı havaya dikkat çekildi. 

Açıklamada ayrıca yangına anında müdahale yapıldığı ve 950 kişinin tahliye edildiği de bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada 20 kişinin yaralandığı ve 5'inin durumunun ağır olduğu, hastanede yanık tedavisi gördüğü ifade edildi. 

Şirket, rafineriyi kapattığını ve daha fazla yayılmayı önlemek için "petrol akış kontrolü" yaptığını açıkladı. Yangın nedeniyle yakıt ikmalinin aksamadığı ifade edildi.

Türkiye'den Endonezya'daki terör saldırısına kınama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)