E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEndonezya'da 'aşı helal mi' tartışması---

Endonezya'da 'aşı helal mi' tartışması

Endonezya'da 'aşı helal mi' tartışması
19 Ekim 2020 - 22:00 borsagundem.com

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, halka yeni tip koronavirüs aşısı konusunda acele etmemelerini, aşının 'helal olup olmadığından emin olmaları gerektiğini' söyledi.

Nüfusunun önemli bir kısmının İslam dinine mensup olduğu Endonezya'nın devlet başkanı Joko Widodo, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin tartışma yaratan bir açıklamada bulundu.

Channel News Asia'da (CNA) yer alan habere göre Widodo, yaptığı açıklamada aşı konusunda acele edilmemesi gerektiğini söyleyerek halkın aşıların 'helal olup olmadığı' konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ülkedeki sağlık makamları, acil aşı yetkisinin kasım ayı gibi erken bir tarihte verilebileceği görüşünü paylaşmıştı.

Widodo, basında kapalı bir toplantı öncesindeki açıklamasında "Bu aşı işi çok karmaşık olduğu için aceleye getirilmemesini istiyorum" dedi.

"İyi bir hazırlık yapıldığından emin olmak istiyorum" diye kaydeden Widodo, "Halkla iletişimde, özellikle helal-haram, fiyat-kalite ilişkisinde iyi bir oranı yakaladığımızdan emin olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ülkede şimdiye dek 350 binden fazla Kovid-19 vakası tespit edildi ve virüs nedeniyle 12 bin kadar insan hayatını kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.19 Ekim 2020 23:12

    KURAN SAD SURESİ 41-42-43 AYETLERİYLE İNSANLARA ÖĞÜT OLARAK BİLDİRİLEN AŞISIZ İLAÇSIZ TEDAVİ SEKLINİN YAN ETKİSİ DE EKSTRA MASRAFI DA OLMAZ

  • Bika19 Ekim 2020 22:16

    Domuz yağı  çikolata, bisküvi, dondurma, sakız ve cipslerde var. Covid-19 aşısında köpek balığı yağı var, sağlık için domuz yağı olsa bile haram olmaz.