E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEndişelerini dile getiren Şahin: Çocuklarda aşı denemelerine başlayacağız---

Endişelerini dile getiren Şahin: Çocuklarda aşı denemelerine başlayacağız

Endişelerini dile getiren Şahin: Çocuklarda aşı denemelerine başlayacağız
02 Mart 2021 - 21:43 borsagundem.com

BioNTech CEO'su Prof. Şahin CNN'e yaptığı açıklamada, "Virüsün mutasyona uğraması endişelendiriyor. Çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız" ifadelerini kullandı.

BioNTech şirketinin kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, aşı çalışmalarında gelinen son noktayı ve salgınla mücadeleyi değerlendirdi: “İlk endişemiz, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe.”

KRİTİK SORUYU YANITLADI

Eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte Pfizer - BioNTech aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, CNN International kanalında açıklamalarda bulundu. Prof. Şahin, "Sizce tek doz stratejisi ile en kısa sürede herkesi aşılamak ne kadar mümkün? Ya da en azından birinci doz ile ikinci doz arasındaki süreyi esnetmek? Bu mümkün mü?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"DOLABIMIZDA AŞI KALMAMALI"

"Eh işte... Öncelikle aşılama kampanyalarının en hızlı şekilde ilerlemesi çok önemli ve bunun için ilk strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız."

"5-11 YAŞ ARALIĞINDAKİ ÇOCUKLAR ÜZERİNDE DENEMELERE BAŞLAYACAĞIZ"

Şahin, 12-15 yaş arasında çocukları aşladıklarını da belirterek, "Şimdi 5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız ve yine bu yıl 5 yaş altı çocuklarda denemeler yapacağız. Bu çok önemli. Okulların açılmasını da destekleyecek" dedi.

"GERÇEK BİR ENDİŞE"

Mutasyonlar hakkında da konuşan Prof. Şahin, "İlk endişemiz, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızla yayılan yeni tür gibi virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın güçlü isminden Prof. Şahin'e büyük övgü

 

Uğur Şahin'den uyarı: Stok sorunu yaşanabilir

 

ABD'de 7 farklı Kovid-19 mutasyonu ortaya çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gd03 Mart 2021 11:26

    Ne yaman çelişki! Dizi dizi çelişkiler, tutarsızlıklar!

  • Sosyolog03 Mart 2021 09:54

    Gecmişte kendilerini baskı altına alan ezer politik anlayışlarla dayanaşarak, gecmişte kendileri baskı alttında iken kendilerinin de baskı altında çıkmasını sağlayan demokratik değerleri savunan diğer parti veya toplumsal gruplara karşı bügün çok katlamalı bir baskı uygulamaları çok ilginç bir durum! Demokrasi sadece kendileri için bşr araçmış! Demokrasşcilik oyununu bitirip başka moda geçilmesi ilginç!

  • Gercekler 03 Mart 2021 09:47

    Kendileri bşraz baskı altında oldukları Gecmişte ne kadar avrupa ve avrupanın demokratik değerlerini hukuğunu överlerdi. Kendileti iktidar olunca da avrupa kaka demeye başladılar. Ayrıca hukuk adalet hersey emir komuta altına alınıp ötekilerine karşı on katı baskı artırıldı.

  • Ey yyyy03 Mart 2021 07:50

    Makronnnnnnnnnn

  • İtri03 Mart 2021 07:44

    Daha geçen ay akıl hastalığı var dediği adama bugün dostum demiş.kimin akıl sorunu olduğu belli

  • Aman03 Mart 2021 00:24

    Yorum nickli arkadaş sorma bu ülkede sorarsan terörist olursun vatan haini olursun

  • Yorum02 Mart 2021 23:38

    Bu Fransa değilmiydi karabağ ermanistan toprağı olarak gören hatta Bi parlamentosunda böyle bir kararda almışlardı sanırım peki bu samimiyetimiz nereden geliyor görüşmede bunuda hatırlatsaydınız sn cumhurbaşkanım

  • izmirli02 Mart 2021 22:13

    bir çocuğun korona'dan ölme ihtimali, merdivenden düşüp ölme ihtimalinden bile az....çocuklara bari bulaşmayın