E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndişeler yerini tepki alımlarına bıraktı---

Endişeler yerini tepki alımlarına bıraktı

Endişeler yerini tepki alımlarına bıraktı
23 Aralık 2020 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Korona virüste mutasyon endişeleri ve İngiltere’den gelen açıklamaların etkisiyle haftanın ilk gününde küresel risk iştahı güç kaybederken, dün bu taraftaki endişelerin belirli ölçüde sindirildiği ve risk iştahının bir miktar toparlanma kaydettiği görüldü. Ancak mutasyon konusundaki gelişmeler gündemdeki yerini ve önemini korumaktadır. ABD Başkanı Trump ise Kongre'den geçen destek paketi için değişiklik çağrısında bulundu.

BIST-100 Güne Başlangıç

Mutasyon endişeleri nedeniyle pazartesi günü küresel çapta yaşanan satıcılı görünüm dün itibariyle yerini tepki alımlarına bıraktı. Salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini ve önemini korumasına karşın küresel hisse piyasalarında dün alımlar etkili oldu. BIST-100 Endeksi önceki günkü kayıplarını geri alarak günü %1,48’lik yükselişle 1.404,97 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,64 – 7,65 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,65’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Pazartesi günü mutasyon endişeleriyle satışların yaşandığı BIST-100 Endeksi dün küresel piyasalardaki toparlanmaya paralel yukarı yönlü bir seyir izledi ve önceki günkü kayıplarını geri alarak günü 1.405 puandan kapattı. TCMB’ye yönelik faiz artırım beklentilerinden destek bulan endekste tekrar 1.400 üzerinde bir kapanış görülmesi teknik olarak olumlu olurken, tarihi zirvenin bulunduğu 1.410 ve mart sonundan itibaren devam eden yükseliş kanalının üst bandına denk gelen 1.415 seviyesi kısa vadeli ilk direnç noktalarıdır. Kanalın aşılması halinde 1.430 – 1.450 seviyeleri takip edilebilir. Olası düzeltme hareketlerinde ise 1.390 ile bir süredir dile getirdiğimiz 1.370 seviyesi önemli destek noktaları olup, 1.370 altında endekste satışlar hız kazanabilir.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Günün önemli şirket haberleri 23/12/2020

Akmerkez GYO ve Aksu Enerji sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)