E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksteki hacimsizlik yatırımcıların kafasını karıştırıyor---

Endeksteki hacimsizlik yatırımcıların kafasını karıştırıyor

Endeksteki hacimsizlik yatırımcıların kafasını karıştırıyor
30 Haziran 2021 - 09:43 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi Delta varyantının vaka sayılarında artışları gündeme getirmesi ve bazı ülkelerin ek tedbirler alması risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Aşılamanın hız kazandığı ve normalleşme adımlarının atıldığı mevcut konjonktürde Delta varyantının salgın cephesindeki seyri ne ölçüde etkileyeceği yakından izlenmelidir. Fed üyelerinin açıklamaları gündemdeki yerini korurken, bugün küresel çapta ekonomik veri akışları fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek 

15:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Delta varyantına bağlı endişelerle haftaya zayıf bir başlangıç yapan küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası ön plana çıktı. Ekonomik veriler ve salgın kaynaklı gelişmeler önemini korumaktadır. Genel olarak satıcılı bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi kapanışa doğru gelen tepki alımlarıyla günü %0,12’lik sınırlı bir düşüşle 1.371,67 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yatay kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,72 – 8,73 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,73’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endeks yurtdışından negatif ayrışmasını devam ettirerek dün 1.352 seviyesine kadar geriledi. Buna karşın günün son bölümünde gelen alımlarla kayıpların büyük kısmı telafi edildi ve yataya yakın bir kapanış gerçekleşti. Endeksin öneki düşüşlerinden farklı olarak kapanışın günün dip seviyelerinden gerçekleşmemesi ve hatta gün içinde gelen tepkiyle kayıpların telafi edilmiş olması olumlu bir tablo oluşturdu. Buna karşın yüksek volatilite rağmen işlem hacminin oldukça düşük kalması dikkat çekti. Endekste olası yukarı yönlü harekelerde ilk olarak 1.383-1.390 aralığı güçlü direnç konumunda olup, üzerinde 1.400 ve 1.423’te dar aralıklarla güçlü dirençler oluşmuş durumda. Bu seviyelerin tamamı geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 30/06/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Sanel Mühendislik ve Akiş GYO sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)