E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksteki düşük hacim satıcıları kuvvetlendiriyor---

Endeksteki düşük hacim satıcıları kuvvetlendiriyor

Endeksteki düşük hacim satıcıları kuvvetlendiriyor
02 Temmuz 2021 - 09:29 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi Kısıtlamaların gevşetilmesi ve güç kazanan aşılama çalışmaları küresel çapta ekonomik görünümün iyileşmesine katkı sağlıyor. Fed üyelerinden gelen açıklamalar şahin bir tavır ortaya koyarken, Fed’in erken bir sıkılaşmaya gidebileceğine dair endişeler ile Delta varyantı başta olmak üzere salgın kaynaklı gelişmeler aşağı yönlü risk unsuru olarak takip ediliyor. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasaların odağında yer alacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek 

15:30 ABD – Ortalama Saatlik Kazançlar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Delta varyantına yönelik endişelerle bu hafta zayıf bir görünümün izlendiği küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası ön plana çıktı. Yurt dışındaki toparlanmaya ek olarak TCMB’nin zorunlu karşılık adımı da yurt içi piyasaları destekledi. BIST-100 Endeksi dün günü %1,21’lik bir yükselişle 1.372,78 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin ve Hong Kong borsaları öncülüğünde genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,64 – 8,66 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,68’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışı piyasalarda gözlenen toparlanma eğilimi ile TCMB’nin zorunlu karşılık adımından destek bulan BIST-100 Endeksi dün yukarı yönlü bir seyir kaydetti. Son günlerde satıcılı bir fiyatlamanın öne çıktığı endekste dün %1’i aşan bir yükseliş yaşanırken, hacmin genel olarak düşük kalmaya devam ettiği görülüyor. Endekste kısa vadede 1.385 civarında bulunan 200 günlük ortalamanın üzerine çıkılamadığı sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmak gerekiyor. Ortalama üzerinde tutunmanın sağlanması halinde 1.400 seviyesi yeniden önem kazanacaktır. Aşağıda ise 1.350 altında ana destek bölgesi olarak izlediğimiz 1.300 – 1.330 aralığı takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde endeksin bu bölgede destek oluşturmaya çalıştığını görebiliriz.

Günün önemli şirket haberleri 02/07/2021

SASA yatırımını yabancı kaynakla finanse edecek

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

FM İzmit Piston ve Netaş sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)