E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste yükselişler için kritik düzey 105.000---

Endekste yükselişler için kritik düzey 105.000

Endekste yükselişler için kritik düzey 105.000
07 Mart 2019 - 09:21 borsagundem.com

Teknik göstergelerin de aşağı yönlü hareketi desteklediği endekste 105.000 geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerekir.

"Risk İştahı Zayıf Seyrediyor

Piyasa Gündemi: Büyümeye dair gündeme gelen endişeler küresel hisse piyasalarını baskılayan bir gelişme oldu. TCMB faiz oranlarında değişikliğe gitmezken karar metnindeki şahin tonlamasını korudu.

TCMB'nin şahin tavrına karşın TL'de değer kayıpları hız kazandı. ABD - Türkiye ilişkilerine dair gelişmeler piyasaların gündemindeki yerini koruyor. Bugün ECB'nin faiz kararı izlenirken Draghi'nin söylemleri fiyatlamalar açısından önemli olacak.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

" 13:00 Euro Bölgesi - 2018/4Ç GSYH Önem: Yüksek
" 15:45 ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST100 GÜNE BAŞLANGIÇ

Bankacılık endeksi öncülüğünde yukarı yönlü bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi TCMB kararı sonrasında etkili olan kar satışları ve TL'de hız kazanan değer kayıplarının etkisiyle kazançlarını geri vererek günü %0,27'lik bir düşüşle tamamladı. Küresel hisse piyasalarında büyümeye ilişkin artan endişelerle satıcılı görünüm devam etti. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 5,42 - 5,43 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 5,43'lü seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi'nin hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST100 STRATEJİ

Önceki günlerde olduğu gibi yükselişlerin kar realizasyonu fırsatı olarak kullanıldığı bir günü daha geride bıraktık. Son oluşan düşüş trendini aşmakta zorlanan endekste kısa vadede hafta içinde test ettiğimiz 103.000 ilk önemli destek konumuna geçti. Bu seviyenin altında ise 101.500-101.900 aralığı izlediğimiz en önemli destek bölgesi konumunda. Teknik göstergelerin de aşağı yönlü hareketi desteklediği endekste 105.000 geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Ocak sonundan beri devam eden konsolide bölgesi içinde hisse ve sektör bazlı yaşanan ayrışmalar buradaki kararsızlığın bir göstergesi durumunda. Bu konsolide bölgesinden çıkılmasının hareketleri sertleştireceğini düşünüyoruz. "

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)