E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yükselişin devamı için olumlu görünüm---

Endekste yükselişin devamı için olumlu görünüm

Endekste yükselişin devamı için olumlu görünüm
20 Kasım 2020 - 09:25 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin güne yataya yakın başlaması bekleniyor

BIST 100: Endeks 1325 ile yeni bir tarihi zirve test ederken  sonrasında gelen kar satışları normal karşılanmalı, 1295 destek olarak  izlenebilir. Açılış yataya yakın olabilir ancak endekste genel olumlu  görünüm korunuyor…
TL Bonolar: Para politikasında verilen sadeleşme mesajı ile  beraber uzun vadeli tahvil faizlerinde düşüş devam etti, gösterge  tahvilde ise %14 bileşik destek olarak izlenebilir…
USD/TL: Diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine görece iyi bir  performans sergileyen TL, haftanın son işlem gününe yatay bir seyirle  başlıyor, 7,50 kur için destek konumunda izlenecektir…
EUR/USD: Parite yeniden 1,1865 seviyesi üzerinde, 1,18-1,1910  bandı dahilinde yönsüz seyir devam ederken, dolar endeksinin 92,25  seviyesine gerilediğini görüyoruz…
ABD’de Hazine bakanlığı ile Fed arasındaki anlaşmazlık vadeli ABD  endeks kontratlarını aşağı çekerken, Asya’da karışık bir seyir var. TL  varlıklarda ise PPK toplantısından gelen güçlü mesajlar doğrultusunda  yaşanan toparlanmanın ardından arada gelebilecek kısmi kar  realizasyonlarına karşın, genel olarak pozitif seyrin süreceğini  düşünüyoruz.
TCMB’nin faiz artırımı sonrasında TL değer kazanırken, BIST 100 Endeksi banka hisseleri öncülüğünde yüksek işlem hacmi ile rekor  tazeledi. Bu sabah Asya borsalarının geneli hafif olumlu iken, ABD  vadeli endeks kontratları ise ekside işlem görüyor. Endeksin ise güne  yataya yakın başlamasını bekliyoruz. 1295 destek, 1325 olan tarihi  zirvenin üzerinde 1340 ikincil direnç olarak izlenebilir. Endekste  kısa vadeli sıkışmanın yukarı tamamlanması yükselişin devamı açısından  olumlu. Görünüm güçlü olduğundan mevcut pozisyonların korunmasını öneriyoruz.
ABD tahvil faizlerinde sınırlı da olsa düşüş devam ediyor, 10 yıllık tahvil %0,82 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise 367 seviyesinde. Eurobond piyasasında 2-5 yıllık tahvilleri  öneriyoruz. TL tahvillerde ise PPK mesajları ile uzun vadeli tarafta  düşüş, kısa vadeli tarafta ise artan fonlama faizi ile kısmi yükseliş  var. 10 yıllık tahvilin %11 bileşik faiz seviyesi altına gelmiş olması gelecek hafta yapılacak olan ihaleler öncesinde önemli.
EUR/USD 1,1865, GBP/USD paritesi de 1,3250 seviyesi üzerinde. Dolar endeksinde kademeli düşüş sürüyor. USD/JPY ise 104 altında  kalmaya devam ediyor. Dolar kurunda 7,64 seviyesi altında kalınması  olumlu, 7,50 kısa ve orta vadeli olarak önemli destek konumunda. Euro  kurunda ise 9,00 civarı denge arayışı var, 8,92 destek konumunda,  yukarıda da 9,15 direnç olarak belirtilebilir.
Petrol fiyatlarında yataya yakın bir seyir var, Brent petrol 44  dolar varil civarında. Altın fiyatları bir kez daha uzun vade için de  önemli olan 1850 desteğinden toparlanırken, 1865 üzerinde 1882 direnç  konumunda. Gram TL bazında ise 450 desteği üzerinde 457 ve 465 takip  edilebilecek dirençler.
BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1273 üzerinde güçlü. Gösterge tahvil faizinde %13,50 direnç seviyesi olarak takip  edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda  hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken  fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)