E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste yükseliş potansiyeli mi, dip arayışı mı?---

Endekste yükseliş potansiyeli mi, dip arayışı mı?

Endekste yükseliş potansiyeli mi, dip arayışı mı?
11 Mayıs 2021 - 16:57 borsagundem.com

Endekste hisse bazlı hareketliliğin ve yükseliş potansiyelinin korunduğu ya da dip arayışını getirecek seviyeler neler? İşte BİST 100 endeksinde kritik destek ve direnç seviyeleri…

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan BİST 100 endeksi teknik analizinde, kısa bayram haftasında oynaklık sergileyen endeksteki kritik seviyelere dikkat çekiliyor.

Analiz şu şekilde:

Yurtiçi piyasalarda geçtiğimiz hafta TCMB faiz kararı açıklandı. TCMB politika faizini beklentiler dâhilinde %19,00 seviyesinde sabit bıraktı. Karar metninde ‘sıkı duruş’ yerine ‘mevcut duruş’ yazılması dikkat çekerken, metne "Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar mevcut para politikası duruşu sürdürülecektir’ ifadesi eklendi.

ABD tarafında ise geçtiğimiz haftalarda yeni rekorlar kırıldı. Özellikle FOMC toplantısında yüklü tahvil alımlarını azaltmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını belirtmesi küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Ancak geçtiğimiz hafta gelen beklentilerin çok altındaki Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası ‘’bunun tek seferlik bir durum’’ olduğu görüşü yarın açıklanacak enflasyon verisinin de beklentilerden yukarı gelebileceği endişesi ile küresel piyasalarda risk iştahı azaldı.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında ise 15.000’lere kadar düşen korona virüs vaka sayıları ve Sağlık Bakanı’nın aşı tedariki ile yaptığı pozitif açıklamalar piyasalar destekledi. Ancak endeks Bayram haftasına küresel piyasalara paralel negatif başladı.

BİST100 endeksinde 60 g HO geçtiği 1.430 seviyesi kuvvetli destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda hisse bazlı hareketliliğin ve yükseliş potansiyelinin korunduğunu düşünüyoruz. 1.515 seviyesinden geçen gap’in kapanma olasılığı artabilir. Aksi halde 1.430 destek seviyesinin altında oluşacak kapanışlar yeni bir destek seviyesi veya dip arayışlarını gündeme getirebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cengiz12 Mayıs 2021 12:28

    8-9 aydır yükselene borsa. Merkez olayı hariç. Sürekli yükselen hisse kimseye para kazandırmaz. Parayı gördüğün zaman parayı kazanmış olursun. Bunun içinde realizasyon yaparsın. Herkes birden yaparsa/satarsa BİST bayağı düşer

  • Borsacı Osman11 Mayıs 2021 17:59

    Daha dibe mibe gitmezzz tamam gideceğimiz kadar gittik hepsi bu takas 42 seviyelerinde stabil uzun süredir diğ buralar işde ne verecekler 3 liraya garan 2 liraya akbank 50 kurusa ykb mi? 20 kurusa ekgyo,5 liraya bim ? 10 liraya tüpraş ? Geçin bu işleri dip mip yok o işler bitti yerinizi alın gitmemişlerde takip seviyemizin üstüne hemde hacimli çıktık korkmayın yerinizi alın gitmemişlerde uçak pist başına geldi kalkış için izin bekliyor kuleden kulede ki kişide BOFA,yakında kalkarız

  • Can Günay11 Mayıs 2021 17:54

    Fiyatlar yüksek.

  • Zafer11 Mayıs 2021 17:37

    Dip arayışı mı. Eninde sonunda kar satışları olur. Borsada kazanmanın kuralı.

  • Yusuf Teoman11 Mayıs 2021 17:19

    2020 pandemi sonrasından beri borsa alımlarla sürekli çıktı. Para dönüş olmadan kar edilmiş olunamayacağına göre kar satışları yayıldığında dinin dibi ile karşı karşıya kalırız. Temkinli olmak zarar ettirmez