E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yükselen trendde olumlu görünüm sürüyor---

Endekste yükselen trendde olumlu görünüm sürüyor

Endekste yükselen trendde olumlu görünüm sürüyor
04 Haziran 2020 - 09:15 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin kısmi alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste kısmi alıcılı bir açılış görmeyi bekliyoruz, 108.700 desteği üzerinde görünüm olumlu kalmaya devam edecek, endekste 110.500 seviyesi kısa vadeli direnç olarak takip edilecektir…

TL Bonolar: Yüksek gelen enflasyon verilerine karşın tahvil piyasasında düşük seviyelerin korunduğunu görüyoruz, gösterge tahvilde %9 ve 10 yıllık tahvilde %12 bileşik faiz seviyesi destek konumunda…

USD/TL: Dolar kurunda 6,70 seviyesine doğru gelen tepki alımları ile beraber kısmi yükseliş yaşanırken, 6,80 takip edilecek kısa vadeli direnç seviyesi konumunda, 6,85 ise ana direnç olarak izlenecektir…

EUR/USD: ECB faiz toplantısı öncesinde paritede yukarı yönde hareket sürüyor. 1,12 seviyesi üzerinde 1,1270 direnç olarak geçerli.

ECB varlık alım programına dair beklentiler ön planda…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 455 düzeyine inerken, global piyasalarda son haftalarda devam eden iyimserlik TL varlıklar üzerinde de etkili olacaktır, dolayısıyla endekste trade pozisyonları korunabilir. Sabah itibariyle Asya seansında ABD vadeli endeks kontratları yataya yakın bir seyir izlemekte.

Ekonomilerde normalleşmeye yönelik iyimserlik artarken, küresel piyasalarda genel görünüm olumlu. ABD endeksleri yukarı yönlü seyrine devam ederken, bu sabah ABD vadeli endeks kontratları yataya yakın bir seyirde. Asya borsalarında ise karışık bir görünüm hâkim. BIST 100 Endeksi’nin ise kısmi alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste yükselen trendde olumlu teknik görünüm korunuyor. 108.700 destek konumunda iken, bu seviyenin üzerinde 110.500 direncine doğru hareket görebiliriz. Endekste kısa vadeli yön yukarı olduğundan mevcut trade pozisyonları korunabilir.

Artan risk iştahı ile beraber ABD 10 yıllık tahvil faizleri %0,75 düzeyinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminde yaşanan düşüş ile beraber eurobond piyasasında olumlu seyir devam edecektir. TL tahvillerde ise yıllık enflasyon ile özellikle kısa vadeli tahvil faizleri arasındaki farkın açılması dikkat çekici.

Dolar endeksi düşmeye devam ederken, EUR/USD paritesinde 1,1270 ve GBP/USD paritesinde 1,2570 takip edilecek kısa vadeli direnç seviyeleri. İçeride ise dolar kurunda 6,80 ve euro kurunda da 7,65 seviyeleri direnç konumunda. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında yataya yakın bir seyir içinde.

OPEC ile Rusya arasında varılan anlaşma sonrasında petrol fiyatlarında sınırlı kar satışları var, Brent için 40 dolar varil direnci geçerli. Altın fiyatları artan risk iştahından olumsuz etkilenirken, dolar ons bazında 1690-1705 bandı takip edilebilir. Gram TL bazında ise 370 seviyesi altında 364 destek konumunda, yukarıda ise 375 direnç olarak izlenebilir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 106.600 üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)