E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yeni zirve seviyeleri kar satışı fırsatı olabilir---

Endekste yeni zirve seviyeleri kar satışı fırsatı olabilir

Endekste yeni zirve seviyeleri kar satışı fırsatı olabilir
23 Kasım 2020 - 09:31 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlayacağı düşünülüyor.

Güne "pozitif hızle başlangıç ​​yapan BIST-100 endeksi 1.328,33 ile yeni tarihi zirve test ederken Sınai endeks öncülüğünde günü% 0,83 yükselişle 1.323,95 ile TL gönderme tarihi en yüksek seviyeden kapattı. ABD borsaları artan vaka sayıları ve teşvik paketine yönelik belirsizlikle haftanın oğlu satıcılı kapatırken, Avrupa borsaları haftayı ile yükselişle tamamladı. TCMB faiz kararı sonrası BIST'te yükseliş devam ederken, TL son iki haftadaki güçlü değer kazancı sonrası haftanın son işlem günü sadece değer kaybı ile kapattı. BIST'in ileride yurtdışı borsalarla ilgili kısa vadede TL gereklilere yönelik bir bekleneni kalmaması nedeniyle yüksek korelasyonla hareket etmesi beklenmektedir. Artan vaka sayıları ve ekonomilerin yeniden kapanma riskiyle karşı kalması nedeniyle hafta içinde yurtdışı borsalarda kar satışları yaşanabilir. BIST'in güçlü yükseliş sonrası yurtdışı borsalarda satış baskısı yaşanması durumunda kar satışlarıyla karşılaşabileceğini düşünüyoruz. Ancak, hem yurtdışında hem de yurtiçinde olası kar satışlarının diğerlerinin kalması ve satışların alım fırsatı olarak bulunduğu beklenmektedir.

CDS'ler haftayı 377 seviyelerini kapatırken, oğulları güçlü gerileme, TL kontaktlara yönelik risk alma iştahının ve yabancı ilgisinin güçlendiğine işaret ediyor. TCMB piyasada kıymet haber de yabancı ilgisinin güçlendiğini teyit ediyor.

Bu kısa vadede BIST'te kar satışları yaşansa da sözlü kalması ve yabancı ilgisi nedeniyle belli seviyelerde alım fırsatı olarak orta vadede yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. VIX endeksi 23 seviyelerinde seyrederken, endeks seviyesi altında kaldıkça ABD borsalarında kısa vadede oluşacak olası satışların kalması beklenmektedir. Bugün Almanya'da açıklanacak PMI ve büyüme takip edilecek, zayıf veriler kar satışlarını tetikleyebilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri hafif seyrederken, Asya borsaları ise yeni haftaya Pfizer-BioNTech aşısının haftalar içinde uygulanmaya başlayacak açıklamalarıyla alıcılı bir eğilimle başladı. Bu beklentinin ışığında Endeksin güne eğilimle başlayacağını düşünüyoruz.
Endekste yeni zirve seviyelere doğru yükseliş eğilimi devam etse de yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. 

Haftaya Global PMI dataları ile başlanıyor

Bankacılık sektörüne pozitif etki edecek gelişmeler

Günün önemli şirket haberleri 23/11/2020

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Düşüş teyit edilirse riskleri sınırlamak doğru olur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı17.8623 Kasım 2020 10:26

    Borsa 132.000 bini geçti. Döviz de yavaş yavaş yükselmeye başladı. Kar satışları yaşanacak bu hafta galiba. 120.000 e gelebilir. ytd.

  • Ömer23 Kasım 2020 09:46

    135 -136 bin trendine kadar yükseliriz orda satarım. En fazla gideceği yer 140 bin. Sonra 120 ile 140 bin arası bir iki sene git gel yaparlar.