E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay seyir bekleniyor---

Endekste yatay seyir bekleniyor

Endekste yatay seyir bekleniyor
27 Kasım 2020 - 09:34 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin bugüne yatay seyirle başlaması bekleniyor.


Güne pozitif seyirle başlayan BIST100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve 1,342 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 27.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 69 hisse değer kazandı, 27 hisse ise değer kaybetti.

Şükran Günü dolayısıyla ABD piyasalarının kapalı olduğu günde küresel piyasalarda da dalgalı ve düşük hacimli bir seyir izledik. Bugün ABD piyasaları erken kapanacak ancak benzeri bir seyir izlenebilir. Genel eğilim tüm piyasalarda korunurken, Euro/Dolar paritesinde 1.19 üzerinde Euro lehine güçlenme izlenebilir. Öte yandan bir süredir normalleşme adımları çerçevesinde ilerleyen TCMB zorunlu karşılıklarda düzenlemeye gitti. PPK tutanaklarında bu adımın sinyali önceden verilirken, kredi büyümesine bağlı uygulamanın kalktığını görüyoruz. Bugün içeride TCMB Finansal İstikrar Raporu ve ekonomik güven endeksi yayınlanacak. Ayrıca tüm dünyada Black Friday diye adlandırılan indirim günü özellikle perakendeciler açısından birkaç gün önemli olacak.

BIST-100 endeksinin bugüne yatay başlamasını bekliyoruz. Kısa vadeli teknik görünümü halen güçlü buluyoruz. 1,300-1,290 ilk destek bölgesi iken bu bölge üzerinde pozisyonların korunmasın öneriyoruz. 1,350 ilk direnç seviyesi olarak izlenebilir. 1,350 üzerinde yükselen kanalın üst bandı 1,400 gündeme gelecektir.

Endeksin yükselişine devam etmesi bekleniyor

 

Piyasalarda risk iştahı değerlendiriliyor

 

Küresel piyasalarda, salgına dair haberler takip ediliyor

 

Piyasada temkinli iyimserlik sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)