E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay seyir bekleniyor---

Endekste yatay seyir bekleniyor

Endekste yatay seyir bekleniyor
26 Kasım 2020 - 09:24 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük analizde BIST-100 endeksinin bugüne yatay başlaması bekleniyor.

Piyasalara Bakış
Güne pozitif seyirle başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında kar satışlarıyla geriledi ve günü 1,325 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 30.9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 39 hisse değer kazandı, 59 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 8.0 seviyesinin üzerine gelirken, gösterge faiz %14.36 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda hafif pozitif bir seyir izleniyor.

ABD'de Şükran Günü sebebiyle bugün piyasalar kapalı olacak. Bu sebeple düne yoğunlaşan ekonomik verilere baktığımızda, dayanıklı mal siparişleri verileri güçlü gelse de, kişisel gelirler ve işsizlik başvuruları zayıf gerçekleşti. Bu verilerle beraber Aralık ayında beklenen mali teşvik paketine duyulan ihtiyaç da bir kez daha fark edilmişe benziyor. Öte yandan dün yayınlanan FED toplantı tutanaklarında üyelerin varlık alım programını genişletmeyi tartıştıkları görülüyor. İlerleyen dönemde Aralık toplantısına ilişkin getiri eğrisi kontrolü ve varlık alım programının artırılmasına yönelik beklentiler güçlenecektir. İçeride ise dünkü Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı anlaşmalarının yapılmakta olduğunu bu zaman kadar verilere bağlı olarak kısıtlamaların genişletilip daraltılabileceğini belirtti. Bugün TCMB ve ECB toplantı tutanakları takip edilebilir. Haftanın devamında ABD piyasalarının kapalı olması sebebiyle daha sakin bir seyir bekliyoruz.

BIST-100 endeksinin bugüne yatay başlamasını bekliyoruz. Kısa vadeli teknik görünümü halen güçlü buluyoruz. 1,300-1,290 ilk destek bölgesi iken bu bölge üzerinde pozisyonların korunmasın öneriyoruz. 1,350 ilk direnç seviyesi olarak izlenebilir. Endeksteki olası dalgalı seyirde demir-çelik, havacılık ve otomotiv sektörleri tercih edilebilir.

Makroekonomi & Politika Haberleri
" TCMB swap ihaleleri limitini artırdı
Sektör ve Şirket Haberleri
" Kısa Kısa Haberler: SAHOL, TKNSA, VESTL
" Haftalık Ajanda
" Takip Listesi

Risk iştahı fiyatlamadaki etkisini sürdürüyor

 

Küresel piyasalarda karışık seyir izleniyor

 

Kur volatilitesi azalırsa endekste yeni zirveler bekleniyor

 

Endeksin fiyatlamasını etkileyecek faktörler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)