E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay başlangıç bekleniyor---

Endekste yatay başlangıç bekleniyor

Endekste yatay başlangıç bekleniyor
30 Kasım 2020 - 09:39 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin bugüne yatay başlangıç yapması bekleniyor.


"Güne pozitif seyirle başlayan BIST100 endeksi gün içinde de kar satışlarıyla geriledi ve günü 1,328 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 31.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 28 hisse değer kazandı, 67 hisse ise değer kaybetti.

Küresel piyasalarda Şükran Günü tatili sona ererken görünümde herhangi bir değişiklik yok. Çok güçlü yükselişlere sahne olan Kasım ayı sonrasında tüm varlık gruplarında dengelenme izlenecektir. Aralık ayında çok daha kritik gelişmeler izlenecek. Bu haftaya başlarken Çin’de açıklanan ve beklentilerin üzerinde gerçekleşen PMI verileri ile Asya piyasaları pozitif seyrederken, diğer piyasalarda kar satışları izleniyor. İçeride ise bugün açıklanacak olan 3.çeyrek büyüme yakından izlenecek. Sanayi üretimi, kredi büyümesi gibi öncü verilerle büyümenin 3.çeyrekte %5 gerçekleşmesi bekleniyor. Öte yandan bugün ECB başkanı Lagarde’ın konuşması ve OPEC toplantısı da takip edilecek. BIST-100 endeksinin bugüne yatay başlamasını bekliyoruz. Kısa vadeli teknik görünümü halen güçlü buluyoruz.
1,310-1,290 ilk destek bölgesi iken bu bölge üzerinde pozisyonların korunmasın öneriyoruz. 1,350 ilk direnç seviyesi olarak izlenebilir.

Kısa vadede yatırımcılara 1,310 desteğini zarar-kes olarak değerlendirmelerini öneriyoruz."

Endekste destek kırılması düşüşü teyit ederse dikkat!

 

Yurt içi piyasalar büyüme verisine odaklandı

 

Endekste yatay açılış bekleniyor

 

ABD vadeli endeksleri negatif seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)