E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay açılış bekleniyor---

Endekste yatay açılış bekleniyor

Endekste yatay açılış bekleniyor
09 Ağustos 2021 - 08:16 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

Türkiye'de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 22.699 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 108 kişi olarak açıklandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği: ABD, Türkiye'nin orman yangınları ile mücadelesine 2 adet CH-47 'Chinook' tipi yangın söndürme helikopterini ile destek sağlayacak. ABD-Türkiye arasında uzun süredir devam eden dostluğun devamı çerçevesinde NATO Müttefikimizin yanındayız .

Bankalarca alınacak ATM işlemleri ücreti 4 TL'yi, diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise tutar 8 TL'yi geçemeyecek. Daha önce bu rakamlar 2 TL ve 5 TL olarak uygulanıyordu .

Kaynaklara göre ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çin'in nükleer silahlarında hızlı artış konusunda endişeli.

ABD Başkanı Biden, pandemiyi sona erdirmek ve ekonomiyi canlandırmak için daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi .

ABD'li iş insanları Biden yönetimini Çin ile ticaret görüşmelerini yeniden başlatmaya çağırdı.

Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann, Euro Bölgesi'nde enflasyonun tahminlerden hızlı yükselmesi riski olduğunu söyledi .

EPDK'nin petrol ve LPG piyasalarında promosyonlara ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

ABD'de Covid-19 vaka sayıları yeniden günlük 100.000 seviyesini aştı .

İsrail'de Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle yeni kısıtlamalar getirildi .

Ne Olacak?

Yurtiçi piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya'da Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.

TCMB Faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul'un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Çarşamba günü Fed Başkan Yardımcısı Clarida ile başlayan 'şahin' açıklamalar, Perşembe günü de farklı Fed üyeleri ile devam etti. Fed üyelerinin ortak görüşü ise delta varyantının etkileri ile varlık alım programlarının olumsuz etkileneceği yönünde.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında ise endeks haftanın son işlem gününe hafif alıcılı başladı. Günü yatay seyirde geçiren endeks ABD'den gelen Tarım Dışı istihdam verisi sonrası kurdaki yükseliş sonrasında negatif seyre döndü. . Kapanışa doğru küresel piyasalardaki iyimserlikle BİST100 endeksi günü hafif alıcılı tamamladı.

Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerin çok üstünde 943.000 olarak açıklandı. Dolar, küresel piyasalarda değer kazanırken, ons altın 1.788 seviyesine kadar gerildi. Tarım dışı istihdam verisi ardından Dolar / TL 8,60 seviyesine kadar yükseldi. Hafta başından beri ABD tarafından gelen şahin tutum ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz - enflasyon açıklamalarının ardından, Tarım Dışı İstihdamın da yüksek gelmesi doları güçlendirdi.
 
 
VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Cuma günü 1.540 - 1.567 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.560 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.327 azalarak 581.185 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1.536 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.580'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.544 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.573 ve 1,580 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.553 ve 1.544 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Değerli metallerde Fed endişesi

Asya borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

Çin'in döviz rezervi 3.2 trilyon doları aştı

30 lira birden düştü, altında neler oluyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)