E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay açılış bekleniyor---

Endekste yatay açılış bekleniyor

Endekste yatay açılış bekleniyor
06 Ağustos 2021 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Artış kaydeden vaka sayıları salgın kaynaklı endişeleri gündemde tutarken, bu taraftaki gelişmelerin ekonomik toparlanma üzerindeki etkileri yakından takip edilecektir. Salgın kaynaklı endişelere ve hafta içerisinde Fed üyelerinden gelen şahin tondaki açıklamalara rağmen küresel riski iştahı genel olarak gücünü korumaya devam etti. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam raporu hem Fed’in duruşu hem de piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

15:30 ABD – İşsizlik Oranı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed toplantısı sonrasında hisse piyasalarında gözlenen toparlanma eğiliminin genel olarak korunduğu görülüyor. Ekonomik veriler ile salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Yurt dışındaki olumlu hava ve önemli direnç seviyelerinin aşılmasına bağlı olarak etkili olan teknik alımlarla BIST-100 Endeksi dün günü %1,27’lik bir yükselişle 1.431,78 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,53 – 8,54 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,53’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün sabahki geri çekilmede 1.400 – 1.410 aralığındaki destek bölgesini test ettikten sonra gelen alımlarla takip ettiğimiz ilk güçlü direnç olan 1.422 civarına kadar yükseldi. Gün içinde ilk olarak burada dirençle karşılaşan endeks, günün son bölümünde buranın aşılmasıyla birlikte teknik alımların hız kazanmasıyla günü 1.431,78 puandan tamamladı. Bugün referans noktamız 1.422 olacak olup buranın üzerinde gerçekleşecek haftalık kapanış olumlu olacaktır. 1.422 üzerindeki kapanışların devam etmesi endekste 1.465-1.470 aralığını gündeme getirecektir. Endeksin herhangi bir sebeple 1.422 altına yeniden sarkması teknik baskıyı artıracaktır. Buranın altında yeniden 1.400 – 1.410 aralığı gündeme gelebilir.

Yangın sonrası kereste kara borsaya düştü

Burçelik Vana ve Pınar Et ve Un sorusu

Günün önemli şirket haberleri 06/08/2021

Yabancı işlemlerinde hisse satışı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)