E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay açılış bekleniyor---

Endekste yatay açılış bekleniyor

Endekste yatay açılış bekleniyor
30 Temmuz 2021 - 08:19 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 22.161 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 60 kişi olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz ve TL mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini Eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz" dedi

Elvan: Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, işyeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz.

ABD Başkanı Joe Biden'ın eyalet ve yerel yönetimleri 100 dolarlık aşı teşvikine çağırdığını bildirdi.

Türkiye'de 28 - 29 Temmuz tarihlerinde 21 ilde 63 orman yangını çıktı. Bunların 20'sini söndürme çalışmaları devam ederken, AFAD, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, etkilenen 58 vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "İran'la müzakereler sonsuza kadar devam etmeyecek" dedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, servis ücretlerine %15 zam yapılmasına karar verildi.

Japonya'da hükümet, koronavirüs salgını ile mücadele için 4 bölgerde daha olağanüstü hal ilan edilmesini önerdi .

Ne Olacak?

Yurtiçinde Dış Ticaret Açığı ve Turizm İstatistikleri açıklanacak.

Almanya ve Euro Bölgesi’nde öncü GSYH verileri açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalarda gözler Çarşamba TSİ ile 21:00'da açıklanacak olan Fed faiz kararındaydı. Fed beklentiler dahilinde politika faizinde ve varlık alım programında değişikliğe gitmedi. Karar ile birlikte piyasalar Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına ve Komitenin kararlarına odaklanıldı. Komitenin güvercin açıklamaları ABD piyasaları ve Asya piyasalarına pozitiflik getirdi. Powell, faiz artırımının şuan için çok uzak olduğunu varlık alımlarının kısa sürede azaltılmayacağını vurguladı. Yüksek enflasyonun ise geçici olduğunu belirten Powell, delta varyantının ABD ekonomisine çok büyük zarar vermeyeceğini söyledi.

Yurtiçi piyasalar tarafına bakıldığında BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe yurtdışı piyasalara paralel olarak pozitif başladı. Gözler TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun III. Enflasyon Raporu sunumuna çevrildi. Kavcıoğlu 'sıkı duruşun süreceğini' ifade etmesi sonrasında endekste alımlar hızlandı. Kavcıoğlu "Enflasyonun 2021 yıl sonunda %14,1 (önceki %12,2), 2022 yıl sonunda %7,8 (Önceki %7,5) olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Endeks pozitif başladığı işlem gününü pozitif tamamladı. BİST100 200 g HO olan 1.375 seviyesini kırarken burada kalıcı olunması durumunda 60 g HO 1.400 hedef olacak. Dolar / TL tarafına bakıldığında ise Fed sonrasında gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazandı. Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın güvercin tutumu ile birlikte TCMB III. Enflasyon Raporu sonrasında kur 8,48 seviyesine kadar geriledi. TCMB tarafından haftalık olarak yayımlanan verilere göre yabancı yatırımcılar geçen hafta net 62 milyon dolar hisse satarken, 56,5 milyon Dolar DİBS aldı.


VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Perşembe günü 1.480 - 1.525 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.522 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 37.950 azalarak 551.017 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1484 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.540’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.580 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.530 ve 1,539 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.510 ve 1.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları Japonya öncülüğünde düşüşte

Türkler altın yatırımından neden vazgeçti?

Fahrettin Altun'dan orman yangınlarıyla ilgili açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)