E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste tepki alımları fırsat olarak kullanılmalı---

Endekste tepki alımları fırsat olarak kullanılmalı

Endekste tepki alımları fırsat olarak kullanılmalı
22 Nisan 2020 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor.

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi yurtdışına paralel bankacılık endeksi öncülüğünde bu eğilimini devam ettirerek günü %1,34 düşüşle 97.619’dan kapattı. Petrol fiyatlarındaki sert düşüş güçlü resesyon beklentileriyle devam ederken, Brent petrol 18 dolar altını test ederek son yılların en düşük seviyesine geriledi.

Yurtdışı borsalardaki satışlar sert düşen petrol fiyatları ve resesyonun tahminlerden daha güçlü şekilde gerçekleşebileceği beklentisiyle devam etti. BIST yurtdışına paralel satışlarla karşılaşsa da yurtdışı borsalardaki satışlara göre daha dirençli bir görünüm sergiledi. Son dönemde güçlü toparlanma yaşanan global borsalarda riskten kaçınma tekrar güçlenirken kısa vadede kar satışlarının devam etmesi beklenmektedir.

CDS’ler 633 seviyelerinde ve TL varlıklar için yüksek riskin devam ettiğine işaret ediyor. TL EM para birimlerindeki değer kayıplarına paralel değer kaybetmeye devam ederken Dolar/TL yeni tarihi zirve seviyelerden kapanış yaptı. VIX endeksi daha önce işaret ettiğimiz gibi dün yükselişine devam ederek 48 seviyelerine gördükten sonra 45 seviyelerinden kapandı.

VIX endeksinin 50 seviyesi üzerine yönelmesi başta ABD borsaları olmak üzere satışların güçlenerek devam etmesi beklenmektedir. BIST endeksi yurtdışı borsalara göre dirençli görünüm sergilese de yurtdışı borsalardaki satışların devamı durumunda kısa vadede kar satışlarının devam etmesi beklenmektedir.

Swap anlaşması konusunda olumlu gelişmeler olması durumunda TL’nin ve BIST’in pozitif ayrışması beklenir. Bugün yurtiçinde ana gündem TCMB faiz kararı olacak. Genel piyasa beklentisi TCMB’nin politika faizini 50 baz puan indireceği yönündeyken, bizim beklentimiz ortalama piyasa beklentisine paraleldir. TCMB’nin faiz indirimini pas geçmesi ya da 25 baz puanlık bir indirim yapması TL’nin üzerindeki baskının azalmasına neden olabilir.

ABD vadelileri BIST kapanışına göre hafif pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması beklenmektedir. Endekste tepki alımı denemeleri oluşsa da kar satışı fırsatı olarak kullanılması ve satış baskısının devam etmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)