E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste stop-loss 51 bin---

Endekste stop-loss 51 bin

Endekste stop-loss 51 bin
06 Ocak 2012 - 09:39 borsagundem.com

Bugün açıklanacak veri beklentiden kötü gelirse, 51 bin seviyesi stop-loss olarak izlenmeli ve hisse azaltımına gidilmelidir

Avrupa borsaları kapandıktan sonra ABD borsalarındaki değer kazançlarının artması ve yeni güne Avrupa borsalarının hafif artıda başlaması nedeniyle IMKB-100 endeksinin güne 51.300 (+95 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Özellikle Avrupa finans piyasalarında görülen sıkıntılılar dün bir kez daha borsalarda negatif yönde etki yarattı. Unicredit'in %43 iskontolu hisse satışı haberi, bankaların sermaye artırımı yapacağı söylentisi, Macaristan'ın mali yapısının daha da bozulmasının yanı sıra IMF görüşmeleri öncesinde Merkez Bankası ile hükümet arasındaki gerilim Avrupa borsalarının %1'e yakın seviyede eksilere ulaşmasına yol açarken, ABD'de açıklanan ve ağırlıklı olarak beklentilerden iyi gelen veriler bu kayıpların bir kısmının geri alınmasını sağladı. ABD borsalarında ise, Obama'nın mortgage borçlularını rahatlatmaya yönelik popülist bir adım atacağı söylentileri (gerçekçi olmadığını bilinmesine rağmen) Avrupa'dan daha iyi kapanışlar yapılmasını sağladı.
Bugünün piyasa gündemine baktığımızda, güne yön verecek gelişmenin ABD'de yayınlanacak olan Tarım Dışı İstihdam (TDİ) verileri olduğunu görüyoruz. Gün içinde Euro Bölgesi'nden gelecek bir takım veriler olsa da bu verilerinin önem derecesinin düşük olmasına da bağlı olarak etkisinin daha sınırlı kalacak olması, ABD verisinin ön planda olacağını ortaya koyuyor. Dün açıklanan özel sektör istihdam verisinin beklentilerden hayli iyi çıkması bugünkü TDİ verilerine yönelik beklentilerin de olumlu tarafta yer almasını sağlayacaktır. Bu nedenle, saat 15:30'daki veriye kadar yatayda ve dar bir bantta hareket edeceğini öngördüğümüz İMKB-100 endeksi, verinin içeriğine göre kendine yön çizecektir. Şayet veri beklentiden kötü gelirse, 51.000 seviyesi stop-loss olarak izlenmeli ve hisse azaltımına gidilmelidir.
Destekler: 51.000 - 50.500, Dirençler: 51.700 - 52.300 - 53.300 - 53.600
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
EGSER, OTKAR 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)