E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndekste sert hareket görülebilir---

Endekste sert hareket görülebilir

Endekste sert hareket görülebilir
25 Aralık 2019 - 09:22 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Çin'le devam eden ticaret görüşmeleri ve varılan ticaret anlaşmasıyla ilgili olarak imza töreni yapılacağını açıkladı. Yaşanan gelişmelerle risk iştahı gücünü korumaya devam ediyor.

Noel tatili nedeniyle dün erken kapanış gerçekleştiren ABD ve Avrupa borsaları bugün işlem görmeyecek. Gündemin sakin olduğu günde küresel çapta likiditenin zayıf seyrettiği görülebilir. Yurt içinde siyasi ve jeopolitik gelişmeler önemini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
10:00 Türkiye - Sektörel Güven Endeksleri Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk iştahı genel olarak korunurken, küresel hisse piyasalarında bir süredir Noel rehavetinin etkisiyle sakin bir seyir etkili oluyor.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde devam eden davada hakim Richard Berman, geçen hafta Halkbank'ın istinaf mahkemesine yaptığı başvuruyu değerlendirmeye aldığına ilişkin haber akışı bankacılık endeksini desteklerken, BIST-100 Endeksi günü %0,87'lik yükselişle 113.154 puandan tamamladı.Dün erken kapanış gerçekleştiren ABD ve Avrupa borsaları bugün tatil nedeniyle işlem görmeyecek. Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir görünüm etkili oluyor. Endeks kapanışında
5,94 - 5,95 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,94'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki gün 112 bini geçerek güçlü görünüm sergileyen endeks dün güne boşluk bırakarak başladıktan sonra yükselişini sürdürdü. 112 bin üzerinde 114 binin hedeflendiği endekste dün en yüksek 113.395 seviyesi görüldü. Orta vadede olumlu görüşümüzü koruduğumuz endekste kısa vade için teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde oluşturduğu negatif uyumsuzluklar ve son günlerde artan jeopolitik riskler bir kar realizasyonu yaşanma riskini artırıyor. Buna rağmen yurtdışı piyasaların büyük çoğunluklu kapalı olacağı bugün ve yarın düşük likidite eşliğinde teknik ve temel uyumsuzluklar görülmeye devam edilebilir. Kısa vade için yeni kanalımız 112-114 bin aralığına geçmiş durumda. Bu kanalın dışına çıkışlar yeni sert hareketler getirebilir.

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA ÇİFTCİ25 Aralık 2019 20:35

    lütfen biraz akıllı olup borsa ekranlarınızı kapatıp tatile çıkın neden mi çünkü tüm kıytırık hisseler tarihin tarihi zirvelerinde üçe dörte katladı burda bir alan senelerce bekleyebilir.bu hareketi bizimkiler yaptı önemli olan yabancıların hisseye girmeleri hele sabırlı olun ocak ayından sonra girecekseniz girin kaçmıyorlarya.

  • Yusuf25 Aralık 2019 09:51

    İsfin tavan

  • cevat25 Aralık 2019 18:26

    tavan olmamış arkadaş yarın ne olur

  • yasin25 Aralık 2019 14:38

    borsa açılmadan yazmışsın helal olsun

  • bazaar25 Aralık 2019 10:23

    tavan olabilir de niye burada hisse pazarlıyorsun