E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste psikolojik destek 100.000 seviyeleri---

Endekste psikolojik destek 100.000 seviyeleri

Endekste psikolojik destek 100.000 seviyeleri
20 Şubat 2019 - 09:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan piyasa analizi...

"Küresel hisse piyasalarında yön arayışı etkili olurken ticaret  görüşmelerinden gelecek haber akışları gündemdeki yerini koruyor. ABD  – Çin arasındaki görüşmeler Washington'da dün başlarken perşembe  gününden itibaren üst düzey görüşmelerin hız kazanması bekleniyor. Dün TL varlıklar dalgalı bir seyir izlerken bugün piyasalarda ekonomik  veri akışları takip edilecek. FOMC toplantı tutanakları küresel  piyasaların takibinde yer alıyor.

Küresel hisse piyasalarında yön arayışı etkili olurken dün TL  varlıklarda dalgalı bir seyir izlendi. Endekste açılışın ardından  aşağı yönlü hareketler etkili olurken kapanışa doğru TL varlıklara  gelen alımlarla BIST-100 günü yatay bir kapanışla tamamladı. Pazartesi  günü tatil nedeniyle işlem
görmeyen ABD borsaları günü hafif  yükselişle tamamladı.
Bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif  satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin borsaları haricinde  hafif alıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın  bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 5,29 – 5,30 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 5,29’lu  seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin  güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Açılışın ardından kayıplarını artıran BIST-100 Endeksi 500 günlük hareketli ortalamasının altında en düşük 100.713 seviyesini test etti.Ancak endeks kapanışa doğru gelen tepki alımlarıyla günü 500 günlük hareketli ortalaması üzerinde kapatmayı başardı. Düşüşlerde işlem hacminin artış kaydetmesi ve son dönemde yükselişlerin satışlarla karşılanıyor oluşu destek seviyelerinin önemini artırmakta. 500 günlük ortalamaya denk gelen 101.600 seviyesi altında 100.600 ile 100.000 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır. Psikolojik öneme de sahip 100 bin desteği altında ise 98.000 seviyesine doğru aşağı yönlü hareketlerin hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz. Endekste yükselişlerin güç kazanabilmesi için 103 bin üzerinde kapanışlar görülmesi gerektiğini kanaatindeyiz."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)