E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste pozitif açılış beklentisi---

Endekste pozitif açılış beklentisi

Endekste pozitif açılış beklentisi
29 Temmuz 2021 - 08:18 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 22.291 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 76 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz’de açtığımız kuyular ilk değildir elbette son da olmayacaktır.

Sağlık Bakanı Koca: (Covid-19) Şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %87’si aşısı tamamlanmamış kişiler . Hastanede yatan hastalarımızın %95’i aşısı tamamlanmamış kişiler.

Koca: Bağışıklık sağlanmadan yapacağımız her tedbirsizlik bizi istemediğimiz sınıra yaklaştırır.

Fed, beklentilere paralel olarak federal fonlama faizinde değişikliğe gitmedi. Varlık alımını sürdüreceğini yineledi .

Fed: Enflasyon geçici faktörler nedeniyle yüksek . Destekleyici politika enflasyon bir süre için %2 hedefinin üzerinde ılımlı şekilde kalana kadar devam edecek.

Fed Başkanı Powell: Toparlanma tamamlanana kadar politika destekleyici kalmaya devam edecek .

Powell: Faiz artırımını düşünmekten hala uzak bir noktadayız. Faiz artırımını düşünmenin yakınından bile geçmiyoruz .

Powell: Varlık alımlarının azaltım zamanlaması ekonomide gelecek verilere bağlı olacak.

Powell: Delta varyantının sağlık sonuçları olacak, ancak son dalgalar ekonomi üzerinde daha az etki gösterdi .

ABD’de Senatörlerin 1,2 trilyon dolarlık altyapı tasarısının içeriği üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıklamasının ardından tasarının görüşmelerine başlanması için ilk adım atıldı.

İngiltere, Covid-19 aşısının 2 dozunu yaptıran AB ve ABD vatandaşlarına karantina zorunluluğunu kaldıracağını açıkladı.

Çin Merkez Bankası bir açıklama yaparak bugün 5 milyar yuan tutarında bono swap operasyonu düzenleyeceğini duyurdu .

Ne Olacak?

Yurtiçinde III: Enflasyon Raporu açıklanacak.

ABD’de öncü GSYH ve İşsizlik Başvuruları açıklanacak.

ABD ve Rus yetkilileri, dışişleri bakanlığı düzeyinde resmi görüşmeler için Eylül sonunda yeniden bir araya gelme üzerinde anlaştı.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi, Pazartesi günkü tepki alımlarının ardından dünde hisse bazı alımların etkisiyle yurtdışı piyasalardan kısmen pozitif ayrışarak günü %0,09 değer kazanarak 1.361 seviyesinden tamamladı. Dün küresel piyasalarda FOMC toplantısı en önemli gelişme olarak takip edildi. Toplantıda FED faiz oranını değiştirmezken varlık alımında değişiklik yapmadı. Komitenin güvercin ifadelerini sürdürdüğü görüldü. 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin reel getirisi, geçmişteki enflasyonist dönemlerin aksine, büyümeye yönelik endişelerin yatırımcıları tahvile yönlendirmesiyle ekside daha önce hiç görmediği düzeylere kadar indi. Euro Bölgesi'nde de tahvilin getirisi tarihi düşük düzeylerde. ABD’nin 2. çeyrekte ne hızda büyüdüğü de bugün açıklanacak öncü GSYH verisiyle anlaşılacak. ABD ekonomisinin rekor %6,4’lük büyümesinin ardından 2. çeyrekteki seyri merkez bankasının gelecek politikaları için belirleyici olmaya devam ediyor. Bu hafta Uluslararası Para Fonu, güncellediği Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisini %6’dan %5,8'e düşürdü. Küresel ekonomide bu yıl için %6 büyüme tahminini koruyan kuruluş, 2022 beklentisini %4,4’ten %4,9’a yükseltti. Toparlanmada belirginleşen ayrışmaya da dikkat çekilen raporda, büyüme tahminleri gelişmiş ekonomiler için yukarı, gelişmekte olan ekonomiler için ise aşağı yönlü revize edildi. IMF yeni varyantların küresel iyileşmeyi tehdit ettiğine vurgu yaptığı Küresel Ekonomik Görünüm raporunda zengin ülkelerin büyüme tahminlerini yükseltirken, Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı gelişmekte olan ülkelerin büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. İçeride veri akışının zayıf olduğu haftada 2. Çeyrek bilanço sezonunun açılmış olması Borsa İstanbul tarafında hisse bazlı hareketlerin ön plana çıkmasında etkili olmaya devam ederken, Dolar/TL kurunda işlem aralığı oldukça dar ve fiyat 8,50 üzerinde yatay görünüm devam ediyor. İstanbul BİST100 endeksinin görünümüne baktığımızda ise 200 g HO’nun geçtiği 1.370 puanın hemen altında hareket ediyor olmamız potansiyel yükselişlere zemin hazırladığına dikkat çekmek isteriz. Endekste 1.353 - 1.345 seviyesinin destek seviyesi olmasını beklerken yukarıda ise 1.370 ve 1.382 seviyelerinin direnç oluşturmasını bekleyebiliriz.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Çarşamba günü 1.463 - 1.497 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.474 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 24.513 artarak 564.454 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.475 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.490’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.525 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.450 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.482 ve 1,490 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.461 ve 1.450 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Borsada hangi hisseler takip edilmeli?

Asya borsalarında toparlanma izleniyor

Powell: Faizleri artırmak konusundan çok uzağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)