E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste pozitif açılış bekleniyor---

Endekste pozitif açılış bekleniyor

Endekste pozitif açılış bekleniyor
12 Ocak 2022 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

 Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 74.266 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 137 kişi olduğu açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati TÜSİAD ile bir araya geldi. Nebati ile atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştıklarını ifade eden TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski, "Çok açık bir iletişim ve samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey ile devam ettireceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, AYD temsilcileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “İş dünyası temsilcileri ile istişarelerimize devam edeceğiz.” dedi.

Fed Başkanı Powell: Yüksek enflasyon bu hedefimiz için bir tehdit. Eğer enflasyon beklediğimizden daha uzun süre devam eder ise, faizleri artırmamız gerekir .

Powell: Enflasyona, maksimum istihdam hedefinden biraz daha fazla odaklanmamız gerekli .

Powell: Enflasyonist baskılar gelecek yıl da devam etme yolunda. Eğer enflasyon uzun süre devam eder ise, politikanın buna yanıt vermesi gerekir. Enflasyon öngörülenden uzun sürer ise, bu kalıcı hale gelmesi riskinin arttığına işaret eder ve bizim politikamız buna yanıt verir .

Powell: Omicron nedeniyle istihdam artışında ve büyümede bir duraksama olabilir, ancak bunun kısa süreli olmasını bekliyorum .

EMA Yöneticisi: Omicron'dan hastaneye yatma riski, Delta varyantı ile karşılaştırıldığında yarı yarıya .

EMA Yöneticisi: İlk veriler Covid - 19 aşılarının omicron varyantının ağır hastalık yapmasını, hastaneye yatmaları engellemede etkili olmaya devam ettiklerini gösteriyor .

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından TL’ye dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesinde oluşan kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getireceği konuşuluyor.

Avrupa İlaç Ajansı yetkilileri, omicron varyantının hızla yayılmasını olumlu değerlendirmemelerine rağmen bunun pandemiden endemiye giden sürece yol açabileceğini bildirdi.

Çin'de ÜFE Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %10,3 artış kaydetti. TÜFE’deki artış ise yıllık bazda %1,5 olarak açıklandı.

LPG’ye 29 kuruş zaman yapıldı.

Ne Olacak?

• ABD’de enflasyon verisi takip edilecek. Beklentiler ABD’de yıllık enflasyonun %7,00 gelmesi yönünde.

Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Pazartesi günü VİOP akşam seansının normal seans kapanışının yaklaşık 38 puan üstünde kapatması, Asya ve ABD piyasalarındaki hafif alıcılı seyriyle birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe pozitif başlangıç yaptı. Ancak geçtiğimiz günlerde de süregelen enflasyon endişesi havası dün de devam etti. Piyasalarda gözler bugün açıklanacak ABD enflasyon verisine çevrilirken, Fed’in faiz artırımını hızlandırıp bilanço küçülteceği mesajları gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini baskılıyor.
Geçtiğimiz işlem günü 2.018 - 2.068 aralığında hareket eden BİST100 endeksinde 22 g basit ortalamanın geçtiği 1.980’in üzerinde kalındıkça pozitif görüşümüz sürüyor. Realizasyonlarla birlikte geri çekilen endekse demir çelik sektörüne gelen alımlar sonrası endeks günü yatay tamamladı. Dün Fed Başkanı Powell'ın Senato'da yaptığı açıklamalar ile ABD Borsaları geçtiğimiz günü pozitif tamamlarken, Asya piyasaları da alıcılı seyirde işlem görüyor.
Geçtiğimiz hafta açıklanan ADP Tarım Dışı istihdam, Tarım Dışı istihdam ve Fed'in 14 - 15 Aralık tarihlerine ait toplantısındaki tutanaklarına ilişkin Fed'in güvercin tutumdan şahin tutuma geçmesi sonrası ekonomilerin hızlıca toparlanacağı algısı ile ons altın geri çekilirken, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de baskılandı. Teknik olarak ons altın 60 ve 200 g HO üstünde işlem görüyor. Fiyatlamalar Fibonacci %50 ve %38,2 düzeltme seviyelerinin geçtiği 1.785 dolar ile 1.830 dolar seviyeleri arasında yön arayışını sürdürüyor.

TCMB tarafından açıklanan ödemeler dengesi verilerine göre, 2020 yılının Kasım ayında 3,5 milyar dolar açık veren cari işlemler hesabı, Kasım 2021'de 866 milyon dolar azalarak 2,7 milyar Dolar açık verdi. Bunun sonucunda 12 aylık cari işlemler açığı 14,26 milyar dolara geriledi. Veriler cari dengede 3 ay sonra yeniden açık verildiğini gösterdi.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Salı günü 2.320 - 2.400 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.376 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 18.107 artarak 379.637 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.333 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.430’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.320 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.405 ve 2.430 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.350 ve 2.320 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsa şirketlerinin piyasa değeri

 

Günün önemli şirket haberleri 12/01/2022

 

Asya borsaları Çin'in etkisiyle yükseliş kaydetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)