E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste pozitif açılış bekleniyor---

Endekste pozitif açılış bekleniyor

Endekste pozitif açılış bekleniyor
12 Ağustos 2021 - 08:18 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 27.356 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 128 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak.

Koca: Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli .

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakalanan Afgan düzensiz göçmenlerin önemli bölümü yetkili kurumlarımız tarafından tekrar Afganistan'a sınır dışı ediliyor .

Erdoğan: Bu yıl ilk çeyrekte yakaladığımız %7'lik seviye, yılı gayet iyi seviyede kapatacağımızın göstergesidir .

Morgan Stanley, Fed'in ilk faiz artırımı için beklentisini erkene çekti. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, Fed'in ilk faiz artırımı için beklenti 2023 yılı 3. çeyreğinden 2. çeyreğine alındı.

ABD Başkanı Biden, ülke ekonomisi iyileşmeye devam ettikçe fiyat artışlarının azalacağını belirterek, enflasyonu her ay dikkatle takip edeceklerini ve Fed’in gerektiğinde uygun önlemleri alacağına güvendiklerini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Daly, varlık alımlarının azaltılmasını konuşmaya başlamak için uygun zamanda olunduğunu söyledi .

ABD'de Eylül'e kadar tüm askerlere, İngiltere'de Kasım ayından itibaren huzurevi çalışanlarına Covid-19 aşısı zorunlu kılındı. Nüfusun çoğunluğuna yakınının en az bir doz Covid-19 aşısı olduğu ABD ile Avrupa ülkelerinde, aşı olmayanların kapalı alanlara girişlerini kısıtlamaya yönelik mücbir önlemler yürürlüğe giriyor.

Lübnan Enerji Bakanı Gacar: Merkez Banksası artık akaryakıtı sübvanse edemeyeceğini bildirdi.

Ne Olacak?

TCMB Faiz kararı bugün açıklanacak.

Yurtiçinde Sanayi Üretim Endeksi ve Perakende Satışlar açıklanacak.

İngiltere’de GSYH, Euro Bölgesi’nde Sanayi Üretim Endeksi ABD’de ise İşsizlik Başvuruları ile ÜFE verileri açıklanacak.

Fitch, Türkiye'ye ilişkin yılın ikinci değerlendirmesini 13 Ağustos tarihinde açıklayacak.

ABD Hazine Bakanı Yellen'ın gelecek aylarda Çin'e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar dün karışık seyirdeydi. Piyasalar ABD’de açıklanacak TÜFE verisine odaklıydı. ABD’de TÜFE, %5,3 olan beklentilerin üstünde yıllık %5,4 olarak açıklandı. 2008 yılının ardından TÜFE %5'in üstüne kaldı. T emmuz ayında çok belirgin olmasa da yavaşlama gösterdi ve Fed’in ön gördüğü yavaşlama için ilk adım atılmış oldu. Fed Başkanlarından enflasyonun geçici olduğu vurgusu yapılıyordu. Açıklanan TÜFE verisi sonrası güvenli limanlara geçiş hızlandı. Dolar endeksi ise 92’li seviyelere geriledi.

Yurtiçi piyasalar tarafına bakıldığında geçtiğimiz işlem günü yatay seviyede başlayan BİST100 endeksinde, açılışın ardından satışlar derinleşti. Faiz indiriminin olabileceği beklentisi ile risk alınmaması adına satışların derinleştiğini düşünüyoruz. Geçtiğimiz hafta Erdoğan'ın 'yüksek faiz yüksek enflasyon' açıklamalarıyla birlikte faiz indirimi için 'Ağustos ayının sinyallerini vermesi' sonrasında bugünkü TCMB faiz kararının önemi arttı. TCMB’den faizde değişiklik ön görmüyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Çarşamba günü 1.528 - 1.561 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.529 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 12.685 artarak 577.929 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.535 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.555’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.575 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.520 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.548 ve 1.555 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.530 ve 1.520 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 2. çeyrek bilançoları

Merkez Bankası’ndan yeni swap anlaşması

Asya borsaları yön belirleyemiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)