E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste pozitif açılış bekleniyor---

Endekste pozitif açılış bekleniyor

Endekste pozitif açılış bekleniyor
02 Ağustos 2021 - 08:26 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 20.890 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 96 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Çarşamba günü aşacağımız bir gelişme var. Biontech aşısının üretiminde yaşanan aksama sebebiyle ülkemize sevkiyatta birkaç gün azalma olacak. Bu aşıyı tercih edenlerin aşı olmaya randevu almadan gelmemesini rica ediyorum. Anlayışınız için sağ olun. Sinovac’ta aksama yok .

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangından etkilenen tüm alanlar afet bölgesi ilan edildi . Erdoğan: Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir .

ABD'de 550 milyar dolarlık altyapı paketinde taslak metin tamamlandı.

Pfizer/Biontech ve Moderna, Avrupa Birliği ile yapılan son anlaşmada Covid-19 aşısı fiyatlarını yükseltti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, "İş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderildi" dedi.

İngiltere Ekonomi Sunak, İngiltere Başbakanı Johnson’dan mevcut seyahat kısıtlamaların ekonomiye ve özellikle turizm sektörüne zarar verdiğini belirterek, aşılama programındaki başarı ile kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik çağrıda bulundu .

Avrupa Merkez Bankası, yaptığı stres testlerinin ortaya konan senaryoda küçük Avrupalı bankaların büyük olanlara göre daha fazla sermaye kaybı ile karşı karşıya kalacaklarını gösterdiğini bildirdi .

Milli Savunma Bakanı Akar ile Afganistan Savunma Bakanı Mohammadi arasındaki telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliği ele alındı.

Dünya Sağlık Örgütü: Covid-19 dünya genelinde artışta, Delta varyantı 132 ülkede tespit edildi

Rusya Enerji Bakanlığı hükümete benzin ihracatının yasaklanmasını tavsiye etti .

Çin'de Temmuz ayında İmalat PMI verisi 50,4 ile beklentilerin altında kaldı.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, aralarında Çin gibi ülkelerin olduğu bir dizi ülkenin merkez bankası dijital parası konusunda ilerleme sağladığına işaret ederek Fed'in bu konuda ilerlemesi için nedenler ortaya koydu .

2020 Tokyo Olimpiyatları Okçuluk branşında Mete Gazoz altın madalya kazandı.

Ne Olacak?

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda İmalat PMI verileri açıklanacak.

Türkiye’de Temmuz Ayı TÜFE verisi yarın açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed toplantısı ardından artan risk iştahı Cuma günü özellikle ABD - Çin gerilimi sonrasında azaldı. ABD tarafında iki önemli şirketin (Amazon ve Pinterest) bilançolarının beklentiyi karşılayamaması ile birlikte ABD'de Cumhuriyetçilerin ABD borsalarında işlem gören Çin şirketleri hakkında soruşturma açması sonrasında ABD ve Asya piyasalarında negatif seyir hakimdi. Tekrardan artmaya başlayan coronavirüs vaka sayıları ve ABD ile Çin gerilimi sonrasında Avrupa piyasaları da haftanın son işlem gününden negatif etkilendi.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise küresel piyasalara paralel bir seyir izlendi. Hisse bazlı hareketlerin ön plana çıktığı günde TL mevduatlarına tanınan stopaj avantajlarının Eylül sonuna kadar uzatılması TL'yi destekledi. Seans sonuna doğru özellikle Dolar / TL'deki geri çekilme ve bankacılık sektörü paylarına gelen para girişi endeksi pozitife çevirdi. Endeks günü 1.393 seviyesinden tamamladı. Önümüzdeki hafta BİST100 endeksinde 1.430 seviyesini hedef olarak ön plana çıkarıyoruz.
Bu haftanın en önemli veri akışı yurtiçinde Temmuz ayı TÜFE verisi olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında pozitif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Cuma günü 1.505 - 1.521 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.521 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.198 azalarak 548.819 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.499 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.535’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.580 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.527 ve 1,535 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.510 ve 1.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Kripto paralara Çin baskısı artıyor

Altın, ABD verisini bekliyor

Bitcoin, 40 bin doların altında

Asya borsaları haftaya yükselişle başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika02 Ağustos 2021 08:42

    İşe girerken akciğer röntgeni ve Korona aşısı her zaman istenmeli. Denetimlerinde eksik belgesi olan iş yeri sahiplerine ağır cezalar verilmeli.