E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEndekste orta vadede alım fırsatı var---

Endekste orta vadede alım fırsatı var

Endekste orta vadede alım fırsatı var
12 Haziran 2019 - 09:49 borsagundem.com

"MACD gibi orta vadeli göstergelerdeki ve kısa vadeli ortalamalardaki pozitif eğilim kar satışları yaşansa da alım fırsatı olacağına ve yükseliş eğiliminin devam edeceğine işaret etmeye devam ediyor"

"Güne pozitif başlayan BIST-100 endeksi kısmen yüksek bir hacimle günü %1,36 düşüşle günü 92.826’dan kapattı.

Güçlü tepki yükselişi yorulma görülen endekste kar satışları yaşandı. Endeks kısa vadede GHO’nın geçtiği 92.100 üzerinde tutundukça kar satışları yaşansa da tepki yükselişini 200 GHO’nın geçtiği 96.000’lere doğru devam ettirme potansiyelini koruyacaktır.

Endeksin 92.100 altında kar satışlarını 90.600-90.800 aralığına doğru devam ettirmesi beklenmektedir. Gün içinde 92.100, kısa vadede 90.800 ve altına gerilemeler trade amaçlı yeni alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Kısa vadeli göstergelerin aşırı alımdan dönmesi ve momentumdaki negatif eğilim gün içine kar satışlarının devam edebileceğine işaret ediyor.

Dün kar satışlarında hacmin yüksek olması da yükseliş eğilimi devam etse de kar satışlarının devam edebileceğine işaret etmektedir. Ancak orta MACD gibi orta vadeli göstergelerdeki ve kısa vadeli ortalamalardaki pozitif eğilim kar satışları yaşansa da alım fırsatı olacağına ve yükseliş eğiliminin devam edeceğine işaret etmeye devam ediyor.

Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde dalgalı bir seyir oluşması beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)