E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste öne çıkan kritik seviyeler---

Endekste öne çıkan kritik seviyeler

Endekste öne çıkan kritik seviyeler
18 Nisan 2022 - 08:58 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cuma günü yurtdışında birçok piyasanın kapalı olması açık olan piyasalarda da sakin bir gün geçirilmesini sağladı. Bugün de Avrupa’da önemli borsalarda tatiller devam edecek. İçeride de önemli bir veri akışının olmaması sakin bir gün yaşanmasına neden olabilir. Hafta boyunca gerek içeride gerekse yurtdışında veri açısından sakin bir hafta olacak. Ukrayna – Rusya savaşı ve merkez bankalarından gelecek açıklamalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 23:00 ABD - Fed Bullard Konuşması Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Mart ayı başından itibaren yukarı yönlü bir seyir kaydeden ve yurt dışına kıyasla pozitif ayrışan BIST-100 Endeksi geçen hafta tarihi zirvelerini yeniledi. 17 Aralık’ta test edilen 2.406 seviyesini aşan ve hafta ortasında 2.497 seviyesini test ederek zirvesini bu seviyeye taşıyan BIST-100 Endeksi haftayı %4,22 oranında değer kazanımıyla 2.494,37 seviyesinden kapattı. Bugün de Avrupa’da ağırlıklı olarak tatiller devam edecek. ABD vadelileri sabah saatlerinde hafif ekside iken, Asya’da geneli satıcılı olmakla birlikte karışık bir görünüm mevcut. Cuma günü endeks kapanışında 14,64 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah da bu seviyelere yakın seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin de güne hafif satıcılı bir şekilde başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi mart ayından bu yana süregelen ve hafta başında kabaca 2.400 seviyesinden geçecek olan yükseliş trendi üzerindeki seyrini sürdürüyor. Ancak geçen hafta ortasından sonra endekste gözlenen sıkışık fiyatlama ile teknik indikatörlerde yorulma emareleri ve negatif uyuşmazlıklar dikkat çekiyor. Buna karşın gün içi dalgalanmalar yaşansa da orta vadede hafta başında 2.398 seviyesinden geçecek ve günbegün yukarı gelecek olan yükseliş trendi üzerinde kalındığı müddetçe yukarı yönlü pozisyonların korunabileceğini değerlendiriyoruz. Endekste yeni pozisyon alımı için ise ilk olarak 2.500 seviyesi ve mart ayından itibaren süregelen yükseliş kanalının üst bandına denk gelen 2.544 seviyesinin aşılmasının beklenmesi gerektiğini değerlendiriyoruz.

Havayolu şirketlerinin kriterlerinde değişiklik

 

Bakır ve demir fiyatlarında artış

 

Petrol yeni haftaya yükselişle başladı

 

Tureks Turizm ve Hektaş sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)